Fietsend het jaar uit

0
Fietsend het jaar uit

Lotta Crok, junior-fietsburgemeester, is een van de gasten in het NTR-radioprogramma Fietsend het jaar uit

Zet in je agenda en ga Fietsend het jaar uit met het gelijknamige NTR-programma op Radio 1. Hoor alles over de huidige fietstrends op zaterdag 29 december van 19 tot 22 uur vanuit het Velorama in Nijmegen.

Fietsend het jaar uit

Je zou het misschien niet zeggen, maar het lijkt erop dat er steeds minder wordt gefietst in Nederland fietsland. Is het nog wel zo vanzelfsprekend dat kinderen leren fietsen? Deze en andere actualiteiten komen aan de orde in het NTR-radioprogramma Fietsend het jaar uit. Gemaakt door programmamaker en fietser Jeroen Dirks. Medepresentator is ex-profwielrenster Marijn de Vries.

Veilig Verkeer Nederland sloeg alarm in april dit jaar: kinderen worden steeds vaker met de auto of de bakfiets naar school gebracht; ze leren niet eens meer om te fietsen. Maar cijfers waren er nog niet. Fietsonderzoeker Ineke Spapé presenteert ze voor het eerst in Fietsend het jaar uit.

Stoer fietsreisverhaal

Ook te gast Lotta Crok (8), de eerste junior-fietsburgemeester ter wereld. Zij vindt dat er óók OV-fietsen voor kinderen moeten komen. Fietsprofessor Marco te Brömmelstroet is bezorgd over alles (e-bikes, speed-pedelecs, steps…) wat er tegenwoordig op het fietspad rondrijdt. Hij bespreekt mogelijke oplossingen met de Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens. Zij werkt aan een netwerk van fietssnelwegen.

Directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond vraagt zich af waarom de fiets niet wordt genoemd in het klimaatakkoord. En fietsforens en verpleegkundige Wim van der Leij tracht zijn collega´s bij het UMCG op de fiets te krijgen. Ook Kor van Hulten schuift aan. Hij is de eerste (en enige) die ooit over Antarctica fietste. Daarmee is er aandacht voor zijn ervaringen en die van andere wereldfietsers.

Heb jij nog een stoer fietsreisverhaal van 2018: spreek het in via de NPO Radio 1-app. De mooiste verhalen krijgen een plek in het programma en worden beloond met een unieke poncho. Ga naar de NTR voor meer informatie.

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.