‘Fietshelden Gezocht’

0

Op dinsdag 20 november, Internationale Kinderrechtendag, lanceert het FietsLab Gelderland de nieuwe ‘Fietshelden Gezocht’-campagne. Deze campagne daagt basisschoolkinderen uit om ideeën te verzinnen die fietsen voor kinderen leuker, makkelijker of veiliger maken. De campagne loopt van 20 november tot en met 7 januari 2019.

BMX

Alle Kinderen uit groep 5, 6 en 7 in Gelderland kunnen ideeën opsturen of brengen naar het FietsLab Gelderland, Stationsplein 158b, 6811KL Arnhem. Je kunt ook mailen naar meedoen@fietshelden.org. Kijk op de website van fietshelden.org voor meer uitleg (www.fietshelden.org). De inschrijfperiode loopt tot 7 januari 2019. Een jury kiest per school het beste idee op creativiteit, haalbaarheid en effectiviteit. Deze winnaars worden Fietsheld van hun school en deze Fietshelden mogen meedoen aan een van de vier Designathons (een soort workshop) om hun idee tot een echt voorbeeld uit te werken. De Fietsheld met het beste idee mag vervolgens met de hele klas naar de speciale sportdag rondom de World Cup BMX op Papendal.

Heel Gelderland Fietst

Provincie Gelderland is opdrachtgever van het Fietslab. Fietshelden Gezocht draagt bij aan de campagne Heel Gelderland Fietst, waarmee de Provincie samen met andere organisaties álle bewoners en bezoekers van Gelderland aan het fietsen wil krijgen. Want fietsen draagt bij aan prettig wonen, werken, studeren en ontspannen. Kinderen uit groep 5, 6, 7 van alle basisscholen in de provincie Gelderland kunnen meedoen door een idee in te sturen waarmee zij fietsen op hun school willen verbeteren. Aanmelden kan via www.fietshelden.org van 20 november tot en met 7 januari.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.