Leuke nieuwe adresjes in Groot-Brittannië

0

Van elegante kamers in het hart van Londen tot charmante huisjes aan de kust van Devon: er zijn weer heel wat leuke nieuwe adresjes te ontdekken in Groot-Brittannië. Perfect voor een knusse herfst- of wintervakantie met luie middagjes bij de open haard – of boek ze vast voor volgend voorjaar en zomer!

Het botenhuis, Paddington, Londen

Een heel bijzondere nieuwkomer is The Boathouse London. Een nieuw boetiekhotel op een industrieel schip dat ligt afgemeerd in Floating Pocket Park, Paddington. De mooie aankleding is te danken aan de samenwerking met interieurmerk MADE.COM. Het schip heeft een eigentijdse Scandinavische stijl. Hotelgasten worden begroet met een gratis Daylesford-mandje en mogen gratis gebruik van een roeiboot. Ook zijn er op maat gemaakte belevenissen aan boord, zoals yogasessies. Helemaal fijn voor fietsliefhebbers: je mag gratis gebruik maken van de eigen stoere hotelfietsen!

 

De Chilworth, Paddington, Londen

Op enkele minuten van Paddington station met al zijn (ook internationale!) verbindingen, vind je The Chilworth.  Het prachtig gerenoveerde herenhuis biedt een oase van rust aan een van de karakteristieke Londense lanen, op korte loopafstand van Hyde Park. Met een elegante maar informele sfeer combineert de inrichting klassieke historische kenmerken met eigentijds design. In het restaurant hebben de doordachte menu’s oog voor je gezondheid, fijn na een dag fietsen door de stad. Er is ook een stijlvolle bar om te ontspannen met een drankje voor of na het diner (of om alleen even sfeer te proeven!).

Loft-appartementen in Easton Walled Gardens, Grantham, Lincolnshire

Deze drie loft-appartementen met uitzicht op de prachtige Victoriaanse stallen zijn een gloednieuw adresje bij Easton Walled Gardens, Lincolnshire’s ‘verloren tuinen’. The Hay Loft, de grootste van de drie lofts, heeft een mooie mix van originele kenmerken (zoals een gewelfd plafond en originele spanten) en een eigentijdse stijl. Geen plekje waar je ’s ochtends vroeg gemakkelijk vandaan te jagen bent met het super kingsize bed. Leuk om te weten: Easton Walled Gardens is onderdeel van Hidden England, een organisatie van erfgoedlocaties die allemaal binnen een uur rijden van elkaar liggen met pittoreske stadjes, dorpen en een glooiend landschap ertussenin. Meteen een hele reeks bestemmingen voor dagjes uit!

Chesters Stables, Humshaugh, Northumberland

Chesters Stables heeft acht nieuwe Stable Suites met eigen kookgelegenheid in een prachtig monumentaal pand op het terrein van Walwick Hall Country Estatein het dorp Humshaugh in Northumberland. Het bevindt zich midden in 100 hectare aan prachtig platteland, langs de muur van HadrianusElk van de gerenoveerde Stable Suites heeft een volledig ingerichte keuken met een eethoek, vloerverwarming, woonruimtes met verwarmende houtkachels, luxe banken, kingsize slaapkamers. Van fietsen gaat alleen misschien niet heel veel terecht komen met zoveel ‘creature comforts’…!

   

Nieuwe huisjes bij Cary Arms & Spa, Devon

Majestueus zetelend aan de prachtige baai van Babbacombeaan de zuidkust van Devon, vind je de bekroonde en hondvriendelijke Cary Arms & Spa. Dit hotel combineert alle charme, persoonlijkheid en waarden van een Engelse “Inn on the Beach” met het prachtige interieur, eersteklas faciliteiten en privétuinen en terrassen. Nieuw hier zijn Cove Cottage en Bay Cottage. De eerste is geschikt voor maximaal zes volwassenen met drie kamers: een luxe ‘master’ slaapkamer met kingsize bed en balkon, een tweede met kingsize bed en eentje met twee eenpersoonsbedden. Alle kamers hebben uitzicht op zee en een eigen badkamer. Er is een ruime en stijlvolle salon met een grote gezellige open haard en een volledig ingerichte keuken met eethoek, die uitkomt op een groot privéterras en tuin. Bay Cottage is vergelijkbaar, maar geschikt voor vier volwassenen.

Caer Rhun Hall, Conwy, Wales

In het hart van de mooie Conwy-vallei, op 15 minuten rijden van het middeleeuwse kasteel van Conwy, vind je dit historische hotel. Het wordt omgeven door een prachtig landschap met een ononderbroken uitzicht op de bergen van Noord-Wales en het aangrenzende Snowdonia National Park. Elke openbare ruimte heeft kenmerken uit een vroeger tijdperk, zoals de gelambriseerde zaal. De bibliotheek wordt de Apothecary genoemd en fungeert als de ‘honesty’-bar van de gasten: hier kun je zelf inschenken waar je zin in hebt en het juiste bedrag achterlaten. Caer Rhun Hall is ideaal gelegen voor mensen die op zoek zijn naar fietsavonturen in deze mooie streek in Wales.

St Michael’s, Falmouth, Cornwall 

Nog net niet open, maar wel in de planning voor najaar 2018, is dit stijlvolle hotel in Falmouth. Het ligt prachtig, in subtropische tuinen met uitzicht op zee, en toch op korte loopafstand van het stadscentrum. De uitbreiding en renovatie hebben £ 10 miljoen gekost en met dat geld kun je een heel aardige nieuwe luxe spa en health club neerzetten – en een strandhuis met nog eens 32 slaapkamers. De locatie is perfect om te genieten van het strandleven aan de zuidoostkust van Cornwall, met het leuke Falmouth en al zijn kunstgalerijen, winkels en geweldige restaurants binnen handbereik.

The Fife Arms, Braemar, Schotland

Eind november wordt The Fife Arms in Braemar geopend. Het is compleet gerestaureerd en teruggebracht in zijn oude glorie als een eersteklas hotel in het hart van de Schotse HooglandenDit historische hotel wordt weer een wereldwijd geliefde bestemming, met luxe accommodatie in 46 kamers. Het gerenoveerde hotel heeft een restaurant met een houtgestookte grill, twee bars, een bibliotheek en een bioscoop. Een prima plek om een onverhoopte ‘rainy afternoon’ uit te zitten op je fietsvakantie!

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.