Kijk verder, met goede fietsverlichting

0

Waarschijnlijk zit het wel snor met je fietsverlichting. Want je wil goed gezien worden in het donker. Da’s veiliger. Daarom is het ook zo prettig als anderen goede fietsverlichting hebben, want dan kun je hen ook goed zien. Nog een voordeel van welverlicht op pad gaan, is dat je dat pad en de omgeving een stuk beter ziet. Denk aan ander verkeer, onverwachte stoepranden, rommel op de weg en zo meer.

Campagne

Uit onderzoek blijkt echter dat slechts 62 procent van de fietsers met voor- en achterlicht rijdt. Voor RAI Vereniging aanleiding om het belang van goede fietsverlichting onder de aandacht te brengen. Vandaar dat afgelopen week de social media campagne  Kijk Verder is opgestart. Niet alleen is het van belang dat fietsers verlichting dragen, maar dat ook de kwaliteit van de verlichting geborgd is. Hiervoor is eerder een onafhankelijke stichting RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) opgezet. Goedgekeurde fietsverlichting is te herkennen aan een RKF-sticker.

Fietsverlichting

De campagne richt zich in eerste instantie op de ouders van kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Zij spelen een cruciale rol bij het verhogen van het bewustzijn over verkeersveiligheid. Van alle ouders vindt 86 procent het belangrijk dat zijn/haar kind met goede fietsverlichting. Echter 20 procent van de ouders controleert niet of de verlichting op de fiets van het kind werkt. Goede zaak dus die campagne. Op Kijk Verder vind je onder andere tips en RKF-gekeurde velichtingstypes.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.