Veilig op de fiets met Fiep

0

De jeugd heeft het er maar druk mee. ‘Het’ begint allemaal bij hen. Zo ook veilig verkeersgedrag. En wie begeleidt de jeugd, als het goed is? Vooral ouders. Maar ook leerkrachten. Dus die hebben het er dus ook maar druk mee. Om alle groepen een handje op weg te helpen slaan VVN, Volt kinderboeken en Fiep Amsterdam de handen ineen tijdens de Fiep Westendorpweek van 3 t/m 11 november. Deze staat in het teken van het thema verkeer.

VVN, ‘hofleverancier’ van leermiddelen voor verkeerseducatie aan bijna 80 procent van alle basisscholen, maakte bij vijf kleurplaten van Fiep Westendorp een lesbrief over verkeerssituaties die voor kleuters belangrijk zijn. Daarnaast wordt in de in de boekhandel ter gelegenheid van het thema ‘Fiep in het verkeer’ volop aandacht besteed aan de boeken Fiep op wielen, Met Fiep op de fiets en De feestelijke Fiep-bus. Deze boeken werden samengesteld door Gioia Smid die voor Fiep Amsterdam het oeuvre van de bekende illustratrice beheert.

Al met al een mooie kans om met (klein)kinderen aan de slag te gaan met dit belangrijke thema. Want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van veilig verkeersgedrag bij ‘de jeugd’. Een link naar de VVN-lesbrieven vind je hier.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.