Grote Rubens expo met gratis route de Barokke Binnenweg

0

Museum Boijmans Van Beuningen toont dit najaar in de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ het grootste overzicht van Rubens’ olieverfschetsen in de afgelopen 65 jaar. Ook de stad Rotterdam raakt in de ban van Rubens: de Nieuwe Binnenweg wordt omgetoverd tot de Barokke Binnenweg, waar een heuse Rubens route kan worden gevolgd.

Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo Nacional del Prado werken samen om de mooiste olieverfschetsen van Peter Paul Rubens van over de gehele wereld bijeen te brengen in Rotterdam. ‘Pure Rubens’ toont een onwaarschijnlijk betoverend overzicht van de ‘god van de schilders’, zoals de Vlaamse meester al in zijn eigen tijd werd genoemd. De tentoonstelling is dit najaar te bewonderen in de 1500m2 grote Bodon zaal van Museum Boijmans Van Beuningen.

 

Gratis Barokke Binnenwegroute

Op een steenworp van het museum vind je de Nieuwe Binnenweg, een van de leukste straten in Rotterdam. Deze straat is omgetoverd tot een Barokke Binnenweg waar een heuse Rubens route kan worden gevolgd. Etalages worden versierd in barokke Rubens stijl en plaatselijke ondernemers verkopen speciale Rubens producten. Bijvoorbeeld de Rubens schoenen bij Mascolori, een speciaal rijk en vol Rubens brood in het broodassortiment van Jordy’s Bakery of pure Rubens chocolade bij ‘nJoy Chocolate. Bij wijnwinkel Odile kun je Rubens wijnen proeven. In het museum is de speciale Barokke Binnenwegroute gratis mee te nemen met daarin meer informatie en een handige plattegrond. Ook prima te doen op de fiets!

Cross-over programma

Rubens had het vermogen om verhalen zo krachtig te vertellen, dat hij zijn publiek – toen en nu – er volledig in meeneemt. In een cross-overprogramma nodigt het museum artiesten uit de dans-, muziek- en theaterwereld uit om deze verhalen op eigentijdse wijze te vertolken. In het werk van Rubens domineren grote emoties, grootse gebaren en roerige gebeurtenissen, vaak uit klassieke verhalen. Museum Boijmans Van Beuningen nodigt bij de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ artiesten uit de dans-, muziek- en theaterwereld uit om zich te verdiepen in die verhalen en dat op een eigentijdse manier te vertolken. Gedurende de hele tentoonstellingsperiode zullen er op weekend- en vakantiedagen live performances in ‘Pure Rubens’ te zien zijn, die zich mengen in de zaal.

Meer info: https://www.boijmans.nl/tentoonstellingen/olieverfschetsen-rubens 

Beeld: Museum Boijmans Van Beuningen en Museo Nacional del Prado

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.