Vlaamse Ardennen: Fietsroute Adriaen Brouwer vanuit Oudenaarde

0

Van 15 september tot en met 16 december 2018 wordt in het leuke oude Oudenaarde een tentoonstelling gewijd aan het leven en werk van de 17de eeuwse Oudenaardse schilder Adriaen Brouwer. Voor de eerste keer zullen zijn werken te zien zijn in de geboortestad van de kunstenaar. Leuk in combinatie met de Adriaen Brouwerfietsroute!

Adriaen Brouwer was een van de belangrijkste Vlaamse kunstschilders uit de barokperiode en werd geboren in Oudenaarde in circa 1604 als zoon van een kartonschilder van Oudenaardse wandtapijten. Hij kende een kort
en turbulent leven en liet een indrukwekkend oeuvre na. Als overgangsfiguur slaat hij een brug tussen de
16de-eeuwse Bruegeltraditie en de landschap- en genretaferelen van de volgende eeuw. De toegankelijkheid en de gelaagdheid van zijn werk maken Brouwer een van de boeiendste kunstenaars van de Lage Landen. Ondanks zijn roem in eigen tijd geniet Adriaen Brouwer vandaag (nog) niet de bekendheid van tijdgenoten als Van Dyck. Leuk weetje: tijdgenoten Rubens en Rembrandt waren fervente verzamelaars van zijn werk.

 

 

 

 

 

 

 

Historisch Oudenaarde 

Voor het eerst worden er van zijn zeventigtal werken een kleine helft samengebracht. De locatie van de overzichtstentoonstelling is het MOU, in het historisch stadhuis op de markt van Oudenaarde. De werken
worden verzameld uit verschillende private en publieke collecties verspreid over Europa en de
Verenigde Staten. Een bezoek aan de tentoonstelling is meteen een gelegenheid om andere Oudenaardse troeven te ontdekken zoals de befaamde 16de en 17de eeuwse wandtapijten en het prachtige landschap van de Vlaamse Ardennen.

 

Fietsen in de Vlaamse Ardennen 

Vlaanderens Mooiste Landschap heeft heel wat te bieden: glooiende heuvels, sprookjesachtige bossen, kabbelende beekjes en pittoreske dorpjes.De Adriaen Brouwerfietsroute (31 km) leidt je langs enkele steile hellingen, ideaal voor e-bikers of geoefende fietsers dus. Geniet na terugkomst op de markt van een Adriaen Brouwer biertje, van de lokale brouwer Roman! Blijf een nachtje slapen en maak de volgende dag een mooie stadswandeling door Oudenaarde: https://langsvlaamsewegen.be/stadswandeling-oudenaarde/

Klik hier om de gratis pdf van de route te downloaden!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.