Fijne nieuwe stek in Rotterdam: Dudok In Het Park

0

De wereldberoemde appeltaart en bitterballen van Dudok eet je nu ook in het Rotterdamse Euromastpark. Dudok In Het Park heet de nieuwste vestiging, een leuke plek om te lunchen of van koffie en taart te genieten in een monumentaal pand midden in het groene hart van de stad.

Het Park bij de Euromast was al een fijne plek om doorheen te fietsen, maar met Dudok In Het Park heb je nog meer reden om je route hierlangs te plannen. Een prachtige stek om in de zon te genieten van de lekkernijen van de bekende Dudok-kaart én van het uitzicht op de Euromast.

Romantiek in Rotterdam

De zaak heeft een eigen uitstraling, maar ook de typische sfeer van Dudok. Het pand heeft een romantische sfeer vergeleken met de locatie op De Meent, dat past bij het historische pand. Dudok In Het Park is te vinden in het monumentale Heerenhuys aan de rand van het park. Het pand stamt uit 1570 en heeft een bekend horecaverleden, onder meer als de restaurant Heerenhuis De Heuvel en Zochers. Afgelopen winter is het Rijksmonument gerenoveerd en omgebouwd tot Dudok In Het Park.

 Stadsparken route

Een leuke route om te combineren met dit fijne adresje is bijvoorbeeld de Stadsparken route. Deze tocht brengt je langs onverwacht veel groene plekken in en rond Rotterdam. Startpunt is de fiets- en voetgangerstunnel onder de Nieuwe Maas. Via het indrukwekkende entreegebouw, met roltrappen waar je met fiets en al naar beneden gaat, rijd je onder de rivier door. Je fietst door het Zuiderpark, een groot stadspark dat compleet is vernieuwd. Verderop ligt park De Twee Heuvels met uitbundig in- en uitheemse groen. Via de Kralingse Plas en het Kralingse Bos bereik je Hillegersberg met zijn plassen en groene gebieden. Via de kades van de Schie bereik je historisch Delfshaven, vanwaar het nog een klein stukje rijden is naar het eindpunt: het park bij de Euromast.

 

Meer info: www.dudokinhetpark.nl

Beeld: o.a. Masha Bakker

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.