Nieuwe vakantiestek op Schiermonnikoog: de Kim

0

Schiermonnikoog is geen verkeerde bestemming voor je vakantie: je kunt er heerlijk fietsen, een terrasje pikken en genieten van het authentieke eilandgevoel. Sinds een paar maanden heeft dit Waddeneiland er een nieuw  adresje bij, vakantiehuis de Kim.

Een sfeervol vrijstaand rietgedekt vakantiehuis op een duin voor 8 personen: helemaal niet gek voor een weekend met fietsvrienden. Vanuit het huis en terras heb je mooie vergezichten over duinen en bossen voor dat echte eilandgevoel. Stilte, rust, ruimte en Hollandse luchten – hier tank je weer helemaal bij.

Vakantiehuis met rieten kap

In 2018 werd de Kim, onder architectuur, verbouwd tot een 8 persoons-huis. Het dak is verhoogd met 7,5 m en heeft een nieuwe rieten kap, met aan de voor-, en achterzijde van het huis dakkapellen. Op de eerste verdieping is nu een 2e badkamer met douche en ligbad gecreëerd en twee ruime slaapkamers. Beneden is ook een badkamer met Finse sauna, apart toilet en nieuwe keuken. Er ligt een gietvloer met vloerverwarming en buiten is het terras vergroot. Het huis ligt beschut, op zo’n  900 meter van het strand. Je hebt er een ruime kavel van 2000 meter met een zonneterras op het zuiden. Op loopafstand liggen tennisbanen en het zwembad. Zit het weer wat tegen, dan kun je genieten van de haard en de sauna. Ook een top stek voor de herfst!

 

 

 

 

 

Fietsen op Schiermonnikoog 

Schiermonnikoog is niet groot – dat maakt het juist zo lekker rustig en authentiek volgens veel fans – maar er valt genoeg te fietsen. Het is even wennen aan het ontbreken van knooppuntenbordjes (Nationaal Park Schiermonnikoog wordt zoveel mogelijk vrij gehouden van menselijke invloeden als bordjes), maar met een smartphone met GPS kom je een heel eind. Leuke routes vind je bijvoorbeeld hier. En omdat het eiland zo klein is kun je er eigenlijk niet verdwalen. Ook wel weer eens lekker, gewoon wat ronddwalen op eigen gevoel…

Vakantiehuis de Kim: https://www.123schiermonnikoog.nl/kim/ 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.