Ontdek het MaHo-kwartier: het SoHo van Rotterdam

0

Aan de rand van het Rotterdamse winkelhart vind je het MaHo-kwartier: een hip gebied vol inspirerende bars en restaurants, elk met een unieke keuken en interieur. Het SoHo van Rotterdam! Eigenzinnige speciaalzaken maken een fietstochtje hier heel bijzonder.

In elke wereldstad bevinden zich buurten die de locals de beste horecazaakjes, bars en vintage winkels weten te  vinden. Denk aan wijken als El Bourne in Barcelona, SoHo in New York en Shoreditch in Londen. Buurten die je voor een geslaagde citytrip echt niet mag overslaan. Met het MaHo-kwartier – afkorting van de ‘Maagd van Holland’ – heeft ook Rotterdam nu haar eigen hippe buurt.

     

Vlakbij De Markthal

Vraag een willekeurige Rotterdammer naar het Scheepvaartkwartier of Delfshaven en hij wijst je blindelings de weg. Het oude en centraal gelegen MaHo-gebied daarentegen is nog niet bij iedereen bekend en dat maakt het juist zo leuk. Het ligt tussen de Pannekoekstraat, Botersloot en Nieuwemarkt, vlak achter publiekstrekker De Markthal en op vijf minuten lopen van Station Blaak. Hier vind je geen grote winkelketens. Het is een unieke, groene wijk midden in de stad, vol onderscheidende en gepassioneerde ondernemers. Een dorpse vibe, midden in de metropool.

Bijzondere restaurants in Rotterdam

In het MaHo-kwartier kun je zo een hele dag doorbrengen. Er zijn talloze bars en restaurants te ontdekken, met elk een heel eigen keuken en interieur. Van vers gedraaid koekjesdeeg met biologische toppings bij Baker’s Dough, tot een chique snack van stoofvlees en friet met gin-tonic en kaviaar bij Tante Nel. Voor een traditionele Indonesische rijsttafel of noedels ga je langs bij Anugrah en Noo.Me. Ook andere wereldkeukens zijn te vinden in de buurt. Zo kun je oesters slurpen bij Brasserie Pierre, Spaanse pintxos proberen bij Pix, steenovenpizza’s eten bij De Pizzabakkers of smullen van Griekse delicatessen bij Deli Griek.

Vintage winkeltjes

Ook kun je er leuk shoppen, er zijn tal van vintage zaakjes gevestigd. Elegante en vrouwelijke kleding vind je bijvoorbeeld bij Very Cherry. Naast unieke horeca en hippe boetieks, kenmerkt het MaHo-kwartier zich ook door een mix van voor-en naoorlogse bouw. Met in het hart van het gebied het standbeeld ‘De Maagd van Holland’ uit 1874 van beeldhouwer Joseph Graven, waar de wijk naar vernoemd is.

   

Meer informatie 
Locatie : Botersloot, Pannekoekstraat en Nieuwmarkt Rotterdam
Website : www.mahorotterdam.nl
Facebook : www.facebook.com/mahorotterdam

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.