Glamping in Slovenië: fietsen in het groen, slapen in het groen

0

Ruim de helft van het landoppervlakte van Slovenië – ruim 20.000 km² – is bedekt met bos: een super bestemming dus om volop te genieten van de natuur. Helemaal leuk wordt het als je na een dagje fietsen in het groen dat buitengevoel vast kunt houden met een bijzonder glamping adresje. En daar hebben ze er hier heel wat van!

Garden Village Bled

Op een paar minuten lopen van de populairste attractie in Slovenië – het meer van Bled – ligt Garden Village Bled. Glamping in optima forma in deze ecologisch ontworpen camping met bijzondere aandacht voor de natuur. Verschillende accommodaties waaronder boomhutten, super-deluxe tenten met zithoek, douche en terras met houten bubbelbad of canvas tenten gebouwd op een vlonder boven een meertje.
www.gardenvillagebled.com

Chateau Ramsak Vineyard Glamping

Ze hebben de beste glamping award in 2017 gewonnen: Chateau Ramsak Vineyard Glamping resort. Gelegen op 10 minuten van de stad Maribor ligt deze camping op een zeer idyllische locatie naast een eigen wijngaard. Het complex is zeer stijlvol opgezet en beschikt over een boomhut 4 meter boven de grond en luxe safaritenten op houten vlonders voor 4 of 2 personen. Ze zijn uiterst luxueus ingericht met airco en tv, badkamer, wifi, eigen terras en eigen bubbelbad. Ontbijt wordt naar de tent gebracht. In het hoofdgebouw worden wijnproeverijen georganiseerd in een ruimte waar nog de grootste originele houten wijnpers staat.
www.chateauramsak.com

Gozdne Vile

Ook pal naast het meer ligt camping Gozdne Vile. Naast 280 kampeerplekken beschikt deze camping ook over 12 houten hutten die op ene aparte gedeelte van de camping staan, pal naast de bosrand. Naast een zeer comfortabel bed heeft de hut twee ligbedden en zijn eigen houten hottub. Voor iedere hut is er een privé doucheruimte in een apart gebouw.
www.sava-camping.com


Beeland Skok

De honinggraat accommodaties van Beeland Skok zijn gevestigd nabij het Sloveense dorpje Mozirje. De unieke vormen van de ruime chalets geven een overnachting hier een bijzonder cachet. De chalets hebben een woonkamer, keuken, badkamer en infrarood sauna. De ’Willy’ chalets hebben zelfs nog een terras met jacuzzi.
http://www.apartmajimozirje.si/en/beeland/

 
EcoResort Beneath Velika Planina

EcoResort Beneath Velika Planina ligt midden in de natuur in de regio Kamnik. De 16 houten huisjes zijn nieuwe en van alle comfort voorzien met keuken, douche, eettafel en 2 slaapkamers. In het centrale gebouw is een restaurant en bar. Voor de kinderen een speelplaats, dieren, een vijver en een rivier om te badderen. Het is een schitterende uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten en ’s winters ligt het skigebied om de hoek. Nadere info op
www.sloveniaecoresort.com

Meer info: www.slovenia.info 

Alles over fietsen vind je hier: https://www.slovenia.info/en/things-to-do/active-holidays/biking 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.