Weekendtip: De Tuin der Lusten & wijnroute Lochem

0

Zin in een origineel uitstapje? Culinair theaterfestival De Tuin der Lusten komt 22, 23 en 24 juni naar een prachtig particulier landgoed bij het Gelderse Laren: Kasteel Oolde. Dit unieke en kleinschalige theaterfestival is leuk te combineren met de wijnroute door de Achterhoek, langs nog meer mooie landgoederen!

Het reizende festival doet elk jaar een ander particulier landgoed aan. De mooie hoekjes van het landgoed worden ingericht voor theater op locatie en een diner in de open lucht. Deze editie zal Kasteel Oolde het privé landgoed drie dagen openstellen.

   

Cultureel & culinair verantwoord

Sinds een paar jaar biedt het festival een totaalervaring: een zesgangenmenu bestaande uit drie kunst- en drie dinergangen. Een wandeling door het monumentale park van Kasteel Oolde met stilstaand theater van DaaD als amuse. Daarna filosofisch theater van Studio Eclipse en vertelkunst van Debby Petter (misschien herken je haar als voormalig presentatrice van het NOS journaal). Kunst, locatietheater en mediterrane gerechten wisselen elkaar af. Het volledige programma vind je op www.detuinderlusten.eu.

Fietsroute: wijnroute Lochem

Combineer je uitstapje met een leuke fietsroute, zoals de wijnroute Lochem door de Achterhoek! Deze route komt door Laren, vlakbij Oolde. Onderweg ontdek je nog veel meer mooie landgoederen, zoals Landgoed Ampsen, De Boekhorst en Landgoed Verwolde. In de dertiende eeuw kreeg de stad Lochem stadsrechten. Gedeeltes van stadsmuren zie je er nog steeds, net als de binnengracht. Tussen Lochem en Barchem liggen de Lochemse en de Kale Berg, met als hoogste punt 50 meter boven NAP (35 meter hoger dan de omgeving, dus da’s te doen op de fiets). Je komt natuurlijk ook langs verschillende wijngaarden, zoals De Braoke en Wijnhoeve Kunneman. Startpunt: TOP De Nieuwe Aanleg, Scheggertdijk, Almen (knooppunt 42).

 

Foto’s: De Tuin der Lusten / Gelderseroutes.nl

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.