Nieuw: zomerse pop-up hotels in Zwitserse steden

0

Slapen in een kasteeltoren, boothuis, vissershut of op een historisch schip: deze zomer kun je Zwitserse steden als Basel, Bern, Luzern of Bellinzona op een unieke manier beleven vanuit een van de elf nieuwe pop-up hotels.

Van vissershutje tot luxe boothuis
Normaal gesproken zijn de zogeheten “Fischergalgen” aan de oever van de Rijn in Basel privébezit en dus niet toegankelijk. Deze zomer kunnen je echter overnachten in een van deze visserhutjes van 14 vierkante meter, met uitzicht op de rivier. De kamer is bewust eenvoudig gehouden – zo beschikt het hutje niet over elektriciteit of stromend water. Alle voorzieningen zijn te vinden in de naaste omgeving. En als de gasten dat willen, laat een ervaren visser hen zien hoe ze met de “galgen” vissen vangen in de Rijn. Liever luxe? Seehotel Kastanienbaum in Luzern opent zijn eigen boothuis voor exclusieve overnachtingen. Na het inchecken brengt de kapitein je naar je hideaway aan het Vierwoudstedenmeer. Desgewenst verwent een butler je ’s avonds met een romantische barbecue. Na een uitgebreid ontbijt op het privéterras brengt de kapitein je weer terug naar de realiteit.

   

Kasteeltoren, tolhuisje, motorschip & torenwachterskamer
De drie burchten van Bellinzona staan al sinds de 15e eeuw langs de toegangswegen tot de Alpenpassen. Nu is het uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en kun je er slapen in een van de kasteeltorens. In Bern slaap je ook op een historische locatie: tot 1853 moesten kooplieden bij het tolhuisje op de Nydeggbrücke tol betalen. Je hebt er alle ruimte in een dubbele suite met twee badkamers, recreatieruimte en keukenhoek. Overnachten op een eigen schip en de stad Schaffhausen verkennen kan ook. Of blijf lekker genieten van deze bijzondere plek: de hangstoel op het achterdek van het historische motorschip is de ideale stek om heerlijk te luieren. De Krummturm van Solothurn is al evenzeer een plekje waar je eigenlijk niet weg wilt. Dit oudste bouwwerk van Solothurn – het stamt uit de 14de eeuw – is nog compleet in oorspronkelijke staat.

   

 

 

 

 

Trendy Milchbar & glazen paviljoen
Overnachten in het kleinste hotel van Zürich, in het hart van de stad: boven de trendy Milchbar heeft kunstenaar Max Zuber een bewoonbaar kunstwerk gecreëerd. Je logeert hier vlakbij de oude stad, de Limmatrivier en het meer van Zürich. In Lausanne geniet je vanuit bed van het zicht op de sterrenhemel. Ook het uitzicht vanaf het privéterras is niet mis: het panorama reikt van het Meer van Genève tot de Alpen. In het glazen paviljoen midden in het hotelpark van vijfsterren Beau-Rivage Palace in Lausanne lopen het traditionele en het moderne door elkaar. Op deze locatie zochten kunstenaars hun inspiratie, werden staatsverdragen gesloten en vonden koninklijke families en andere prominenten de rust op – privacy verzekerd dus.

Balzaal, gevangeniscel & torenkamer
Overnachten in een balzaal uit begin 20e eeuw kan in Vevey. Ietsje ouder is de historische stadstoren van Baden: die stamt uit de 15de eeuw. Gasten kunnen in het 56 meter hoge vestingswerk overnachten in een originele gevangeniscel, die nog tot 1984 in gebruik was. Voel je je veiliger in een hotel? De torenkamer van het Einstein Hotel in St. Gallen werd gebouwd naar voorbeeld van de Groene Toren, die in 1836 werd afgebroken. Deze deed als stadspoort dienst – en later ook als gevangenis. Maar vrees niet: je kunt overal naar hartenlust in en uit lopen om de stad te ontdekken.

De bijzondere locaties zijn beschikbaar tot begin september 2018. Check-in, check-out en ontbijt worden verzorgd door een hotel in de buurt. De kamerprijzen variëren van 150 tot 400 Zwitserse frank per nacht, inclusief ontbijt. Reserveren kan via MySwitzerland.com/popup 

Foto’s: Zwitserland Toerisme.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.