Zomers & kleurrijk adresje: Hotel Gaia

0

Een topstek voor een paar zomerse dagen weg: Hotel Gaia, in de IJsseldelta. Een heerlijk kleurrijk adresje met een eigen park. Veel kamers zijn ingericht volgens een landenthema – zo slaap je zomaar ineens in Egypte. Da’s pas zomers!

Hotel Gaia vind je op het landgoed Rande. Midden in de natuur, vlakbij de uiterwaarden van de IJssel. Je kunt hier leuk fietsen: Hanzestad Deventer ligt bijvoorbeeld op slechts 3 km afstand. Fietsen zijn te huur en routes liggen klaar. Je kunt hier al inchecken vanaf 14:00 uur, dus je kunt lekker lang genieten van je uitstapje. Uitchecken kan tot 11.00 uur dus je vertrekt ook lekker ontspannen.

  

Brits landschapspark

De kamers hebben een lekker frisse hippe vintage feel, maar Hotel Gaia van oorsprong een echt ‘buiten’ op z’n Brits. Het park is in 1856 aangelegd door tuinarchitect J.D. Zocher, bekend van het Vondelpark in Amsterdam. Met de aanwezige kolken en rivierduinen creëerde hij een typisch Engels landschapspark, compleet met waterpartijen, doorkijkjes en boomgroepen. Op het landgoed staat een Linde van 500 jaar oud, waarschijnlijk de oudste boom van het landgoed. Je komt ‘m tegen op de kruising van de Kozakkenweg en de IJsseldijk. De Linde is herkenbaar aan haar ‘7 kandelaars’. Maak een wandeling door het park en huur een bootje om even lekker lui op de vijver te dobberen. Zomer in eigen land is zo gek nog niet!

 

Meer info: http://www.hotelgaia.nl

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.