Lekker lentedagje: Amb8route & Theetuin [H]eerlijk!

0

Theetuin [H]eerlijk! ligt aan de Amstel bij de Tolhuissluis: autovrij aan een wandel- fietspad en toch gemakkelijk bereikbaar door het sluisje met haar bruggetjes. Een leuk en lekker lenteadresje voor fietsers!

De naam van de theetuin verwijst natuurlijk naar de lekkernijen die je hier op de kaart vindt, maar ook naar de voorliefde voor Fairtrade: met recht een heerlijk én eerlijk adresje. Je vindt dit leuke plekje precies op de grens van Noord en Zuid-Holland. Aan de voorkant kijk je uit op het water en aan de zij- en achterkant heb je zicht op de Drecht en de weilanden. Je zou niet zeggen dat je hier dicht bij de grote steden van de Randstad bent. Het is een rustig plekje, maar ’s zomers wordt het er aardig gezellig met alle fietsers, wandelaars en bootjes. Veel mensen komen hier naar het schutten van de sluis komen kijken. Een struintocht door de tuin leidt je naar het glazen theehuis waar je binnen kunt zitten als het weer wat tegenvalt. Ze hebben ook boerderijdieren en speeltuin – leuk om met kinderen naartoe te fietsen! Handig: je kunt hier ook terecht voor een high tea van één gang, zodat je genoeg tijd hebt om te fietsen. Met diverse huisgemaakte taartjes, scones met marmelades en clotted cream, een glas sap en een pot thee kun je er daarna weer kilometers tegenaan.

Amb8route: fietsen langs Westeinder, Drecht en Amstel

In deze regio kun je volop genieten van de natuur. Het gebied staat ook bekend om het cultureel erfgoed: ‘de Stelling van Amsterdam’ en de historie rondom het inpolderen. Verscholen achter de muren van nostalgische gebouwen of achter de hekken van idyllische tuinen kom je nog meer ontdekkingen tegen: bijzondere ambachten. Negen deelnemers en een theetuin zetten hun deuren open voor een unieke fiets- of wandeltocht van 18 km door de regio, de Amb8route. Ze laten je kennismaken met palingvissen, zeep maken, keramiek, de bloembollenteelt of houten panelen beschilderen. Je komt zelfs langs een beeldeneiland met historische achtergrond. Onderweg kun je bijtanken bij theetuin [H]eerlijk! aan de Tolhuissluis, waar de kaart te koop is voor 3,50 euro (inclusief kortingsbonnen). De routekaart is ook online te bestellen. De openingstijden van alle adresjes vind je hier

Let op: de theetuin is ieder eerste weekend van de maand gesloten, kijk hier voor de openingstijden: http://www.h-eerlijk.nl/heerlijk/openingstijden.html 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.