Leuke afstapper aan de Veluwezoomroute: Helder Eetcafé

1

Een lekker fris en zomers adresje in het Arnhemse Modekwartier: Helder Eetcafé. Je geniet hier niet alleen van goed eten, maar ook van geweldige wijn en biersoorten. Ontdek dit plekje met een mooie fietsroute, zoals de Veluwezoomroute. Zo pik je meteen de rododendron mee die hier nu mooi in bloei staat!

Duurzaamheid en helderheid (vandaar de naam) staan bij Helder Eetcafé hoog in het vaandel. Er wordt gewerkt met voornamelijk biologische en duurzame producten, die via eerlijke handel zijn verzameld. Zo zijn alle zoetigheden voor de High Tea afkomstig van Sweet Appetite, waar patissier Marieke de Korte zoete kunstwerkjes maakt met biologische ingrediënten. De wijnen worden ingekocht bij Wijnkoperij Pankarra, die selecteert op biologisch en ecologisch verantwoorde teelt.

Je kunt er lunchen of dineren (wekelijks wisselende menukaart, geïnspireerd op het seizoen). Vlees, vis, vegetarisch, het kan allemaal en heb je een allergie dan is dat geen probleem zo lang je het vooraf doorgeeft. Aanrader: de plank, te bestellen als voorgerecht met allerlei lekkers. Een leuke stek om neer te strijken tijdens of na je fietstocht! 

Modekwartier

Arnhem heeft een reputatie als mode- en designstad en het Modekwartier speelt daar een cruciale rol in. In de wijk Klarendal vind je dit creatieve buurtje, gewijd aan mode, design, kunst en eten. Je maakt er een inspirerende ronde langs winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms. Aanstormend talent, gevestigde namen, trendsetters en ambachtsmensen vormen het kloppend hart van het Modekwartier.

Veluwezoomroute

De Veluwezoomroute leidt je vlak langs de wijk Klarendal, dus een uitstapje naar het Modekwartier en Helder is zo gemaakt. Met deze route ontdek je het bosrijke en heuvelachtige zuiden van de Veluwe. Hier vind je veel rododendron die precies rond mei en juni prachtig bloeit. Je rijdt door natuurgebieden zoals Planken Wambuis en Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ook kun je onderweg afstappen voor een bezoekje aan Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum. Tegen het einde van de fietsroute kom je Park en Kasteel Rosendael tegen. Stijlkamers geven een goed beeld van hoe hier vroeger werd geleefd. Maak ook nog even een wandeling door het omliggende park en ontdek de beroemde ‘bedriegertjes’!

Foto’s: Masha Bakker 

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Wim Scholten op

    waaarom is de route Elburg niet beschikbaar en te down loaden, er is wel een extra boekje beschikbaar maar de route is niet beschikbaar.
    Ook zijn de routes zeer slecht te vinden en er wordt volgens mij meer reclame gemaakt voor allerlei bedrijven en hotels en er staan kortingsbonnen in het boekje die helemaal niet aan de route liggen.