Proeven & Fietsen: de leukste (en lekkerste!) benefietstocht van Markelo

0

Op zondag 27 mei kun je op de fiets genieten van het prachtige Twentse landschap – én al het goede dat het voortbrengt – met de fietstocht Proeven en Fietsen. Helemaal mooi: je sponsort er meteen een goed doel mee.

Tijdens de fietstocht Proeven en Fietsen – MarkeLokaal rijd je ongeveer 25 kilometer in en door de omgeving van Markelo. Onderweg stop je een aantal keer bij mooie plekken of bijzondere ondernemers. Hier proef je heerlijke hapjes en drankjes, vers en met passie gemaakt van lokale producten. BM-ers (Bijzondere Markelo-ers) vertellen graag meer over hun bedrijf of activiteiten en waarom ze zich inzetten om eerlijke producten te produceren. Ook op het startpunt en eindpunt van de route wachten verrassingen – je hoeft geen proviand mee te nemen voor onderweg!

     

Sponsorfietstocht

De opbrengst van de fietstocht gaat in zijn geheel naar het goede doel, de Joanne Foundation. Deze stichting helpt kinderen in Oeganda aan een betere toekomst en steunt kleinschalige projecten ter verbetering van gezondheidszorg en leefomstandigheden. Vorig jaar konden ze een cheque van ruim € 2.500,00 overhandigen, mede dankzij sponsors.

Fijn hotel bij Markelo

Leuk plekje om te slapen: Herberg de Kemper. Je overnacht hier in een gerestaureerde monumentale schuur, De ‘Oale Schöppe’, die compleet vervallen was geraakt. Om de schuur te behouden, werd deze in de originele stijl hersteld en is de binnenzijde meteen verbouwd tot een uniek hotel. Bijzonder!

     

Meer info: http://www.proevenenfietsen.nl/ 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.