10 tips: Zwitserland in de lente

0

Zwitserland als wintersportbestemming of kennen we wel en ook in de zomer is het super om hier je vakantie door te brengen. Maar heb je wel eens gedacht aan Zwitserland in de lente? Na een  sneeuwrijke winter ontwaakt de Zwitserse natuur en toont zich van haar mooiste kant.

Geurende knoppen springen één voor één open in de tuinen en parken in Zwitserland. Bloeiende narcissen, tulpen, azalea’s, rododendrons, irissen en rozen: het Zwitserse voorjaar is prachtig. Van het Tulpenfestival in Morges en de bloeiende azalea’s in Ticino, tot ’s werelds grootste verzameling irissen vlakbij Basel en de bloesemtelefoon van ‘Madame Bluescht’ in Thurgau.

1 Camelia’s en magnolia’s bij het Lago Maggiore
De prachtige botanische tuin van Gambarogno ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore. Deze tuin staat bekend om zijn circa 950 soorten camelia’s en 350 verschillende magnolia’s, die vooral in maart bloeien. Vanaf april staan de prachtige azalea’s, blauweregens en rododendrons in volle bloei.

2 Seleger Moor: rododendrons en azalea’s
Het park Seleger Moor in Rifferswil bij Zürich herbergt een van de grootste verzamelingen rododendrons en azalea’s van Zwitserland. En om nog meer in de lentesfeer te komen, heeft dit park ook een romantische vijver boordevol waterlelies. Seleger Moor is tot eind oktober dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

3 Tulpenfestival in Morges
Met uitzicht op het Meer van Genève en de bergen word je in Morges helemaal betoverd door meer dan 100.000 tulpen, narcissen en hyacinten. Van april tot half mei is dit stukje landschap in het Parc de l’Indépendance een bijzonder kleurrijke mozaïek. Het Tulpenfestival is nog tot 6 mei 2018 te bezoeken.

4 Kersenbloesem in de rozentuin van Bern
In de rozentuin van Bern laten de Japanse kerselaars zich van hun beste kant zien met hun zachtroze bloesem die de strijd aanbindt met de avondzon. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de oude stadskern van Bern en de Aare, de rivier die de stad omringt.


5 Wilde narcissen bij het Meer van Genève
Elke lente toveren wilde narcissen de weiden om in een zee van prachtige witte bloemen. Het levert spectaculaire beelden op, onder meer bij Les Pléiades, boven het Meer van Genève. Wie dit uitzichtpunt comfortabel wil bereiken, neemt de kabeltrein vanuit Vevey.

6 Bel de bloesemtelefoon in appelregio Thurgau
De fruitteelt staat centraal in de Oost-Zwitserse regio Thurgau. Het moment dat de appelbomen in bloei staan vormt hier het hoogtepunt van de lente. Wie in Thurgau de speciale ‘bloesemtelefoon’ belt, hoort van ‘Madame Bluescht’ wanneer en waar de fruitbomen in bloei staan!

7 Grootste verzameling irissen ter wereld
In de botanische Meriantuinen in Münchenstein, in de omgeving van Basel, bloeit de grootste, wetenschappelijk verzorgde en publiek toegankelijke verzameling irissen ter wereld. In mei – en met een beetje geluk tot in juni – bloeien de mooie bloemen. De Meriantuinen zijn dagelijks geopend van 8.00 uur tot zonsondergang. De toegang is gratis.

8 Rozen in Rapperswil
Vanaf mei staan de rozen in het middeleeuwse stadje Rapperswil aan het Meer van Zürich in bloei, zoals bij de wijngaard van het capucijnenklooster. De roos heeft een speciale status in Rapperswil, waar in diverse rozentuinen van mei tot oktober wel meer dan 16.000 rozen bloeien.

9 Azalea’s, rododendrons en coniferen in Ticino
Wie houdt van bloemen en een prachtig uitzicht op het Meer van Lugano, is in de botanische tuin San Grato aan het juiste adres. Op een oppervlak van circa 8 voetbalvelden is hier een mengeling van azalea’s, rododendrons, coniferen en naaldbomen te vinden. Het Parco San Grato bevindt zich in Carona en is gedurende het hele jaar gratis toegankelijk.

10 Rozen in de kasteeltuin
Vanaf midden juni word je in de rozentuin van Kasteel Heidegg in het dal van Luzern overweldigd door geuren en kleuren. Rozen in alle kleuren tieren hier welig: donkerrood, roze, oranje, geel en wit. Het kasteel, waarvan het oudste deel ruim 800 jaar oud is, werd eeuwenlang bewoond door de patriciërsfamilie Heidegg en is tegenwoordig een museum.


Nog niet genoeg van al die bloemenpracht? Hier vind je nog meer tips!

Meer weten over fietsen in Zwitserland: https://www.myswitzerland.com/nl-nl/interesses/fietsen.html

Beeld: swiss-image.ch

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.