Lente uitstapjes in de regio Gooi Vecht

0

Van 20 t/m 22 april is het jaarlijkse Bloembollenfestijn in de Weesper Theetuin. De voorjaarsbollen combineren prachtig met de andere planten in de tuin. Een goede reden voor een mooie fietstocht door de regio Gooi Vecht – en er is nog meer leuks te doen dat weekend. Mooie fietsroutes tippen we er meteen voor je bij!

Tijdens het Bloembollenfestijn in de Weesper Theetuin zijn het theehuis en terras zijn open en er is een markt met bijzondere planten en bloembollen. De Theetuin van Weesp ligt op een van de vier bastions van deze oude vestingstad. Het Bastion Bakkerschans dateert uit 1674 en is omringd door een vestingwal met statige oude bomen. Een verstopte oase in het groen, een super plek voor een romantische theetuin! Hier werd in 1986 de eerste theetuin van Nederland opgezet en ontworpen door Jacqueline van der Kloet, Stan Gall en Niek Roozen. 

De tuin is inmiddels uitgegroeid tot een bekend plekje in binnen- en buitenland. De in 1875 gebouwde munitieloods werd getransformeerd tot een sfeervol theehuis. Het sfeervolle historische pandje wordt omringd door een terras en een mooie modeltuin. Ook binnen is het een sfeervol plekje met de oude bakstenen vloer, houten wanden en originele houten tapkast.

Open Botterdagen in Huizen

Meteen even meepikken in de regio: op zaterdag 21 april opent Stichting Huizer Botters de poorten van haar werf. Bezoekers kunnen tijdens de Open Botterdagen tegen een geringe bijdrage meevaren op één van de drie botters op het Gooimeer. Aan de kade van Huizen ligt een botter voor bezichtiging waar uitleg wordt gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee. Vlakbij kun je mooi fietsen bij Naarden, het Naardermeer en Gooimeer.

Expositie Gewapend met Schoonheid in het Muiderslot

Nog een leuke tip: van 21 april t/m 31 oktober is op het Muiderslot de tentoonstelling ‘Gewapend met Schoonheid’ te zien. Hierin staan nu eens de machtsmiddelen van de vrouw centraal. Bekende vrouwen uit de Hollandse geschiedenis – zoals Jacoba van Beieren, Maria Tesselschade, Belle van Zuylen en Aletta Jacobs – komen tot leven aan de hand van unieke historische objecten. Bij het zien van imposante kastelen, glimmende harnassen en dodelijke wapens denken we bijna altijd aan mannen. Maar wie macht en kracht alleen met ridders en mannelijkheid associeert, komt bedrogen uit!

Fietsroutes langs het Muiderslot, Weesp en Huizen

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.