Nieuwe themaroutes in de Vlaamse Leiestreek

0

Nieuwe themaroutes nodigen je uit om de verborgen parels van de Leiestreek te leren kennen. Ideetje voor een fijn fietsweekend net over de grens? Onderweg stap je regelmatig af, voor een roodbruin bier op een terrasje of een bijzondere tip van locals.

 Nieuwe themaroutes in de Leiestreek

Van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent baant de Leie zich over een afstand van ongeveer 200 kilometer een weg door een afwisselend landschap. Ontdek dit mooie gebied met de nieuwe en gratis ‘Leiestreek Lusjes’. De routes zijn uitgestippeld aan de hand van het knooppuntennetwerk en staan in het teken van ‘verrassende plekjes’. De tochtjes wijken af van de platgetreden paden en ontdekken bijzondere pareltjes in de Leiestreek. De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek. Je vindt alle fietslusjes ook hier.

Rondje Roodbruin 

Om de roodbruine bieren in de kijker te zetten, organiseren de brouwerijen De Brabandere, Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe samen met Toerisme Leiestreek tweejaarlijks het bierevenement Rondje Roodbruin. De vierde editie vindt plaats op zondag 6 mei. De vier deelnemende brouwerijen zetten gratis de deuren open en voorzien in allerlei animatie. Het aanbod varieert van een roodbruine fietstocht en workshops rond bier en food combinaties. Je kunt ook een roodbruin logiesarrangement boeken. De gratis fietsroutes langs brouwerijen vind je hier

Fietsen in de Leiestreek

De Leiestreek is een ideale fietsregio dankzij de vele autovrije fietspaden op jaagpaden langs rivieren en kanalen. Ook oude spoorwegbeddingen zijn vaak omgevormd zijn tot groene fietsroutes. Heb je inspiratie nodig? Vraag het gratis fietsboekje Leiestreek aan!

Verrassende tips van locals

In het nieuwe inspiratiemagazine ‘De Leiestreek anders bekeken’ laat een aantal locals je kennismaken met hun favoriete, vaak verrassende, plekjes. Je vindt in de gids fiets- en wandeltips, terrasjes aan de waterkant en bijzondere logeeradresjes. Je kunt het 36 pagina’s tellende magazine hier gratis downloaden. Veel plezier in de Leiestreek! 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.