Peelfietsen en -proeven vanuit Deurne

0

Brabant is Europese regio van de gastronomie 2018 en dat wordt gevierd met bijzondere evenementen, exposities, routes en innovatieve foodconcepten. Ook in Deurne is van alles te beleven, zo zijn er leuke culinaire fietsroutes!

Proef de smaak van De Peel

De fietstocht ‘Proef de smaak van De Peel’ voert langs boerderijwinkels en andere lekkere adresjes in Deurne. Download gratis de app en je telefoon of tablet wijst je de weg. De fietsroute van ongeveer 14 kilometer kun je voor een groot gedeelte zelf bepalen, maar voert in ieder geval langs 8 adressen waar je terecht kunt voor echte streekproducten. Zelf gemalen meel, kakelverse eieren, groente zo van het land, versgeplukt fruit en, bij Natuurpoort De Peel, door de eigen slager op ambachtelijke wijze gemaakte vleeswaren.

Download thuis op je (smart)phone of tablet de app van OJOO, meld je aan, download dan de game PROEF DE SMAAK VAN DE PEEL en je bent al klaar om te vertrekken. Fiets naar het startpunt en volg de route. De telefoon wijst je meteen de goede richting en dit zonder online kosten!De route is het beste te fietsen op dinsdag tot en met zaterdag: dan zijn de meeste adressen geopend. In de app zelf staan bij alle deelnemende locaties de openingstijden vermeld. 

 

Peelproeven met je fietsvrienden 

Samen met een groep fietsvrienden kun je het culinair fietsarrangement Peelproeven boeken (vanaf 10 personen). Je start bij Hoeve Willem III, destijds een van de ontginningsboerderijen in de Peel, tegenwoordig een fijn terras. Hier word je ontvangen met een kop koffie of thee en een versgebakken wafel. Daarna fiets je langs de kanalen die halverwege de negentiende eeuw werden gegraven door de gebroeders Van de Griendt. Ze vervoerden zo turf naar hun fabrieken en brachten de balen turfstrooisel naar de haven van Rotterdam en nog verder weg, naar Parijs, Londen en Berlijn. Vandaar de naam van het dorp Griendtsveen, waar je afstapt bij herberg de Morgenstond – verkozen tot Beste terras van Limburg 2017! Zie de foto’s helemaal bovenaan. Hier geniet je van een Toon Kortooms-lunch. De vader van de schrijver van Beekman en Beekman en Help de dokter verzuipt! was directeur van de turfstrooiselfabriek van de gemeente Deurne. De schrijver zelf ligt hier begraven op het dorpskerkhof. Na de lunch kun je een bezoek brengen aan het Toon Kortoomsmuseum en het Blote Voetenpad. Langs het ruige veen, vennen en kanaal fiets je terug naar de Hoeve Willem III. Hier krijg je als toetje een ijsdessert – ze staan hier bekend om het ambachtelijk ijs!

Meer info over fietsen in Deurne: https://www.vvvdepeel.nl/nl/deurne/fietsen-in-deurne 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.