Lammetjesdag op het Doldersummerveld

0

Het is vandaag feest bij de schaapskooi op het Doldersummerveld. De lammetjes zijn geboren en dat wordt gevierd met beschuit met muisjes. Kom langs, je mag lammetjes aaien en er zijn gratis activiteiten voor kinderen. Maak meteen een mooie fietsroute over het Doldersummerveld!

Bij Viltwerk kun je met wol aan de slag. Vilt ontstaat door wol nat te maken met water en zeep en veel beweging. Je kunt er van alles van maken: kleding, tassen en woonaccessoires. Wil je weten hoe vroeger wol verwerkt werd? Van schapenvacht tot jas moet er héél veel gebeuren. Spinnen met een spinnewiel, wol kaarden voordat je het kunt spinnen: Sita laat het zien én je mag het zelf ook proberen.Kom schapen scheren (met een nepschaap) of klim op de tractor en laat jezelf fotograferen. Deel je de foto op Facebook, dan maak je kans op een mooi schapenpakket.

Theeschenkerij

Naast de gratis activiteiten is het ook lekker snuffelen bij de kraam van Pakhuis45 tussen de mooie natuurlijke spullen. Zo vind je hier prachtige ambachtelijk gelooide schapenvachten van diverse rassen in vele kleurschakeringen. Alles is gemaakt van schapenwol en leer. Even genieten van de omgeving kan op het terras van theeschenkerij De Blauwe Heksenketel, met een bakje koffie/thee en zelfgemaakt gebak. Wil je de schapen voeren? Koop bij de kraam van Het Drentse Landschap zakjes voer. Je mag het zelf aan de schapen geven.

Fietsen rond het Doldersummerveld

Op pad met kinderen? Het Drents Landschap – die ook de lammetjesdag organiseert – heeft een fietsroute uitgezet speciaal voor kinderen, met een leuk routeboekje: Schaap-in-de-kar, gratis te krijgen bij het informatiecentrum bij de schaapskooi of een van de informatiecentra in de omgeving. Met deze gecombineerde wandel- en fietsroute voor het hele gezin doe je onderweg allerlei opdrachten rond het thema schaap. Of combineer je uitstapje met een mooie fietsroute door het Drents-Friese Wold waarbij je ook langs het Doldersummerveld komt (30 km). De route is hier te downloaden. Een audiotour vertelt je voor vertrek in korte tijd alles over dit bijzondere gebied. Je passeert onafzienbare heidevelden en zandverstuivingen, rijdend over smalle paadjes door bossen in alle soorten en maten. Als je goed oplet zie je misschien nog wel een ringslang die ligt te zonnen op het pad!

Locatie:Schaapskooi Huenderhoeve, Huenderweg 1, 8386 XB Doldersum

Let op: honden zijn helaas niet welkom bij de schaapskooi, ook niet als ze zijn aangelijnd.

Meer info over het Doldussumerveld: https://www.drentslandschap.nl/natuurgebied/doldersummerveld

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.