Veiliger fietsen met een achteruitkijkspiegel

0

Het is hier en daar best druk op de Nederlandse fietspaden. Soms zou je willen dat je ogen in je achterhoofd had. Dat is wat lastig te realiseren, maar met een simpel achteruitkijkspiegeltje bereik je bijna hetzelfde effect.

Ogen in je achterhoofd

Er zijn een heleboel soorten van dit soort spiegels, de meeste plaats je op je stuur. We kwamen ze ook tegen op speciale fietshandschoenen, of gemonteerd op een fietsbril. Zo achteruitkijkspiegeltje is vooral fijn als je een kruispunt nadert waar je moet afslaan. Dan kun je op tijd even achter je kijken zonder dat je je om hoeft te draaien en niet meer ziet wat er voor je gebeurt.

Op de snelle e-bikes zitten ze tegenwoordig standaard gemonteerd. Achteraf monteren van zo’n spiegel is een fluitje van een cent, meestal heb je niet meer nodig dan een schroevendraaier of een inbussleutel. Bijvoorbeeld op Bol.com vind je verschillende uitvoeringen, maar je lokale fietsenmaker kan je vast ook goed helpen. Misschien wil deze hem dan zelfs wel even voor je monteren.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.