Nog milieuvriendelijker fietsen met een fiets van bamboe

0

Dat fietsen een stuk beter voor het milieu is dan autorijden hoeven we niemand meer uit te leggen. Maar het kan nog milieuvriendelijker. Als je een frame bouwt van bamboe in plaats van staal, aluminium of carbon ben je helemaal goed bezig.

Bamboe is ontzettend sterk, licht en het grootste voordeel…..het groeit in razend tempo. De fiets van bamboe lijkt dan ook steeds iets meer terrein te winnen. Ok, je ziet ze niet wekelijks in het straatbeeld, maar het aantal aanbieders is de afgelopen jaren flink toegenomen. En dat technische uitvoering en afwerking is tegenwoordig van een hoog niveau.

Neem bijvoorbeeld deze trekkingfiets die we tegenkwamen op bamboefietsen.nl. Stevig genoeg voor rijden met bepakking, afgemonteerd met spatborden, naafdynamo en een Shimano LX groep. Je krijgt er 5 jaar garantie op, zoveel vertrouwen hebben ze er wel in. De prijs is €2.999 en daarvoor krijg je een unieke fiets, want geen bamboebuis is gelijk. Je kunt zelfs frames helemaal op maat laten bouwen. Ook racefiets of mountainbikeframes behoren tot de mogelijkheden.

De frames worden gemaakt in ontwikkelingslanden, wat de mensen daar vooruit helpt. En er komt geen schoorsteen of mijnbouw aan te pas, zelfs het vervoer naar Europa wordt klimaatneutraal geregeld.

Meer info op: bamboefietsen.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.