Fietsen in de Franse Berry – langs Nederlandse B&B’s

0

Georganiseerd fietsen langs Nederlandse B&B’s in de Berry, Midden-Frankrijk! Ga ook op fietsvakantie in het groene hart van Frankrijk, ten zuiden van Bourges. Elke dag leg je zo’n 20 km af en daarna overnacht je steeds bij een ander adres: altijd weer een sfeervolle chambre d’hôtes!

‘Het Franse Pad’ organiseert de fietsvakanties, een aantal samenwerkende B&B’s met Nederlandse eigenaren. Ze wonen al enige tijd in het groene hart van Frankrijk wonen, de Berry, het land van de Franse schrijfster George Sand en componist-pianist Chopin. Stuk voor stuk hebben ze na veel renovaties en verbouwingen hun huizen omgetoverd in een prachtige gîte, chambre d’hôte of woonboerderij.

Verliefd op Frankrijk

Ze zijn niet voor niets verliefd geworden op de ongerepte natuur in deze streek, de mooie weggetjes en landschappen en willen iedereen daarvan laten meegenieten. Sinds maart 2017 organiseren ze daarom fietstochten (en wandelarrangementen) in de Berry, de streek die bestaat uit de departementen Cher en Indre. Je vindt de Berry in het noordelijke deel van de Creuse en een klein stukje van de Allier. Ook prima te combineren met een vakantie in de Dordogne. Het rustige, onbekende platteland hier is heel anders dan de toeristische Dordogne!

De mooiste B&B’s van de Berry

De B&B’s waar je overnacht zijn prachtplekjes. Bonneblond bijvoorbeeld, hier slaap je in een van de kamers of appartementen. Nieuw dit jaar is boomhut ‘Ransuil’, een vierpersoonsboomhuis in het eigen ‘Uilennestbos’. Hier kun je op de eerste rang van de zonsondergang genieten. Er is ook een camping. Houd je van de sfeer op de camping, maar zoek je wat meer luxe en kwaliteit, dan kun je ook terecht in een van de BoerenBed tenten. Ze staan om het zwemmeer heen, een van de mooiste plekken van het landgoed.

Hier vind je alle informatie over het fietsarrangement: http://hetfransepad.com

 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.