Een gek rondje Leeuwarden

0

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Zo zijn de Friezen. Maar nu Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is met iepen mienskip als thema, is de inwoners gevraagd eens wél gek te doen. Wie dit rondje in en om Leeuwarden fietst, maakt zodoende grote kans op wat ‘oponthoud’.

Wie bang is voor een nat pak, komt nooit over de sloot. Het is een waarheid als een koe. En koeien zijn er veel in de weilanden rond Leeuwarden. De poten in het malse gras, dat door kaarsrechte boerensloten in een patroon van ruiten en vlakken is verdeeld. In Ritsumazijl hebben de dorpsbewoners zich door al dat hoekigs laten inspireren. De straten zijn versierd met bordjes in Schotse ruit-patronen, opgeleukt met persoonlijke gedichten die de patronen en kleuren verklaren. Het blauw van de vaarwegen, het groen van de weiden, het oranje van de opkomende zon. ‘’Dát is wat we bedoelen met iepen mienskip’’, aldus de organisatie van LF2018, ‘’open buurt en brein en kom over de sloot met je kunsten!’’

Startpunt: Centraal Station Leeuwarden, Centrumzijde
Afstand: Rondom Leeuwarden: 41,5 kilometer. Ga hiervoor naar routepunt 4.
Route: Route Leeuwarden

Lees het volledige artikel van de route Leeuwarden in FietsActief 1. Bestel deze direct in de webshop, zonder verzendkosten.

Een gek rondje Leeuwarden
Beoordeel deze route

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie