5x fijne B&B’s rond het Zuidlaardermeer

0

Aanstaande donderdag verschijnt het nieuwe nummer, met daarbij weer een leuk streekgidsje: Haren & Zuid-Laren dit keer. Boek nu vast je weekendje weg bij een van deze bijzondere B&B’s!

Hoeve de Vredenhof

Moderne, luxe kamers met stortdouche in een gerestaureerde hoeve uit 1797. De faciliteiten van een hotel en de persoonlijke aandacht die bij een B&B hoort: een ideale combinatie. In het centrum van het leuke Drentse dorp Zuidlaren, pal aan het bos ‘Het Laarwoud’. Je fiets kun je mooi overdekt stallen!

De Eshof

Een luxe en sfeervolle B&B in een traditionele Saksische boerderij uit 1762. Je logeert hier in Norg, in de Kop van Drenthe. Met een zwembad, buitensauna en prachtige tuin een super adres voor het voorjaar. Je fietst hiervandaan zo de natuur in.

Bed & Breakfast Egberts Lent

Boerderij Egberts Lent behoort tot de fraaiste van een reeks statige boerderijen in de oostelijk van de Hunze gelegen randveendorpen. Het gebouw bevat nog talloze authentieke elementen zoals onderdelen van een ankergebint uit 1725 en een muurplaat uit 1680. Tegenwoordig is het een B&B en informatiecentrum van Het Drentse Landschap. Je maakt hier kennis met het Hunzedal en de bever die hier sinds een aantal jaren weer voorkomt. Aan de zijkant van de boerderij zich de ingang van de B&B: een appartement voor 4 personen. Wanneer het lekker weer is kun je genieten van de grote tuin. 

Aan de waterkant

Logeren tussen natuurgebieden van het Groninger Landschap, aan het Zuidlaardermeer. Deze betaalbare B&B ligt op een kleinschalig vakantieparkje, tussen de knooppunten 25 en 28. Je stapt dus zo op het fietsroutenetwerk. Liever het hele huisje huren? Dat kan ook! Je mag gratis gebruik maken van de kano’s. 

Torentje van Trips

Een oude watertoren aan de bosrand, met prachtig uitzicht. Je huurt de toren in zijn geheel (max. 8 p), dus het grasveld met de terrassen hoef je met niemand te delen. Er is ook een meer met zandstrand op loopafstand. Het luxe, moderne interieur matcht mooi met de karakteristieke elementen van de oude toren.Op de tweede verdieping slaap je tussen de oude gebinten en balken: het ronde dakraam geeft uitzicht naar de sterren!

Foto’s oa Drents Landschap / Sake Elzinga en https://kopvandrentheopfietse.nl/ 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.