7x logeren in de Hoge Venen

0

Zin in een leuke voorjaarsroute? Pak het streekgidsje Hoge Venen van vorig jaar er nog eens bij. Wij tippen hier vast een paar fijne logeeradressen, zoals het mooie biologische landgoed Eidt – áán de Vennbahn. Fijn weekend!

 

In de streekgids hadden we vorig jaar een mooie route langs de voormalige spoortrajecten die nu zijn omgevormd tot Vennbahn. Vlak fietsen in de Ardennen, wat een feest! Heb je het gidsje niet (meer)? Je kunt ‘m hier bestellen. Er staan nog veel meer logeertips in en leuke adresjes om iets te eten of te drinken.

Bio B&B aan de Vennbahn

Overnachten zoals vroeger, maar met modern comfort. Het landgoed Eidt is een oud Pruisisch landgoed van meer dan 100 jaar oud. Het ligt in Amel in de Oostkantons, midden in het groen en vlakbij de stad Sankt Vith. Ernaast loopt de Ravel L 48, de Vennbahn. Een ideale verblijfsplaats voor fietsers!

Familielandgoed

De eigenaresse van het familielandgoed, Gaby Schröder, heeft de westelijke vleugel van dit historisch gebouw ingericht als een exclusieve B&B. “We hebben de gebouwen die mijn grootouders in 1911 gebouwd hebben helemaal gerenoveerd. Daarbij zijn overwegend natuurproducten uit leem en leisteen gebruikt, de oude houten vloeren konden behouden worden”.

Natuurlijk licht

Het resultaat is veel natuurlijk licht en een mooie authentieke inrichting: op de nachttafels staan oude boeken, aan de muren hangen antieke kaarten. ’s Ochtends wordt je onthaald op een uitgebreid ontbijt met een grote keuze aan regionale en bioproducten. Het landgoed wordt op natuurlijke wijze beheerd en het beschermde natuurgebied „Emmelstal“ (93 ha) ligt vlak achter de boerderij. Een mooi plekje midden in de natuur, met respect voor de natuur!

 

Nog meer logeeradresjes in de Hoge Venen

Geinig appartement aan het meer van Büttgenbach, luxe en fris, vlakbij de burcht Reinhardstein:

Sfeervol huis in Waimes, pal aan het fietspad:

Mooi nieuw vakantiehuis in Monschau, net in Duitsland (ook aan de Vennbahn):

Vakantiehuis met zwembad, aan deze kant van de Hoge Venen dus je bent er lekker snel:

 

Ook aan de noordkant van de Hoge Venen vind je het mooie vakantiehuis La Limbourgeouise, mooi fris ingericht:

Het knusse Kutscherhaus in Monschau:

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.