Zwitserland in de spotlight op Fiets en Wandelbeurs – met routetips!

0

Zwitserland staat dit voorjaar volop in de schijnwerpers als fietsbestemming. Van 2 tot en met 4 maart is Zwitserland namelijk het themaland van zowel Bike MOTION Benelux als E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs. Deze drie events vinden dan gelijktijdig plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Zwitserland past perfect bij recreatieve fietsers. Geen massatoerisme, maar ongerept natuurschoon en mooie dorpjes en stadjes. Het land trekt al ruim 100 jaar outdoorliefhebbers en is daar helemaal op ingesteld. De afgelopen decennia heeft Zwitserland nog een tandje bijgezet en een fietsinfrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen aan kunnen tippen. Er zijn tal van routenetwerken uitgezet op lokaal, regionaal en nationaal niveau -Zwitserland telt inmiddels ruim 12.000 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes!

E-biken in Zwitserland 

De opstappunten van die routes zijn makkelijk bereikbaar met bus, trein of boot. Ze arriveren allemaal de spreekwoordelijke Zwitserse stiptheid vertrekken en arriveren, dat plant wel zo makkelijk. Voor de e-bike biedt komen er ook steeds meer voorzieningen, ideaal als je de bergen in wilt en eens een wat zwaardere route wilt doen. Meer dan 70 hotels zijn speciaal uitgerust voor fietsers en maken deel uit van de ‘Swiss Bike Hotels’.

 

 

3x Mooie en makkelijke Zwitserse routes

Fietsen in Zwitserland hoeft niet pittig te zijn! We hebben een paar leuke routes voor je uitgezocht:

  • Gezinstocht Aare van Biel/Bienne (Nidau) – Solothurn/Soleure (33 km): een gemakkelijke, gezinsvriendelijke tocht langs de zuidelijke voet van de Jura. Cultuur in Biel en Solothurn en veel natuur langs de Aare. Een fascinerend contrasterend met barok kerken en een meanderende Aare, met veldhazen en ooievaars.
  • Hartroute van Burgdorf naar Willisau (etappe 6/13, 63 km): de populairste e-bike etappe van Zwitserland, een klassieker! Tijdens de rit door het fantastische Emmentaler berglandschap kun je genieten van vergezichten over de Jura tot aan de Alpen. Legendarisch is vooral de Velogarten in Gasthof Bären in Madiswil, de ideale plek om te pauzeren.
  • Inn-fietspad van Maloja – La Punt (etappe 1/3, 34 km): een nagenoeg vlakke route langs het water. Glasheldere Oberengadiner meren, een krans van indrukwekkende besneeuwde toppen, elegante schoonheid en veel rijkdom in St. Moritz, een ijskoude, ruisende Inn, heldere en frisse lucht en traditioneel-decoratieve Sgraffiti op de ramen van Engadin.

Informatie verzamelen kan straks op de beurs, waar je ook al helemaal in de stemming komt. Je proeft de Zwitserse sfeer in elke Jaarbeurshal: van terrassen met Zwitserse specialiteiten, lezingen over fietsen en wandelen in Zwitserland, tot alpenhoornblazers of fietsen testen tegen een Zwitsers decor. Tip: volg de ‘Grand Tour of Switzerland’ – dwars door de drie beurzen heen.

Voor meer informatie over de fietsmogelijkheden in Zwitserland: www.MySwitzerland.com/bike

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.