Fietsen en smullen op Rügen

0

Het Duitse eiland Rügen is een ideale bestemming om het voorjaar in te luiden. Je vindt er tal van fietspaden en als het weer nog wat tegenzit kun je smullen van de culinaire eilandcultuur: van duindoornlikeur en verse vis tot huisgemaakt brood en origineel craft bier.

De culinaire kant van Rügen staat dit jaar in de spotlights onder de noemer ‘Aufgetischt’ (voorgeschoteld). Iedere maand wordt een nieuw culinair verhaal gepubliceerd op de website van Rügen.

Aan de hand van 11 smaakmakers leer je Rügen kennen, van bakker, bierbrouwer, sterrenkok tot hotelier. Ze vertellen over het ontstaan van hun bedrijf, speciale gerechten en de link tussen Rügens specialiteiten en de eilandgeschiedenis.

 

 

Betaalbaar gastronomisch genieten

De jonge sterrenkok Ralf Haug van restaurant freustil (1 Michelinster) gelooft niet in trends. In zijn gerechten neemt hij je in gedachten mee over ‘smalle paden, akkers en door de bossen van Rügen’. De natuur komt overal terug, in het interieur en het menu. Heel bijzonder is Flaschenkost, een gerecht met havermout, zeewiersalade en selderijsaus, opgediend in een halve wijnfles, alsof het zo uit de Oostzee is aangespoeld. Tip: een betaalbaar alternatief vind je bij freustils zusje Canteen. Of geniet van taartjes bij Cafe Klatsch in Baabe, dat gaat er wel in na een stukje fietsen!

Op de fiets naar Kap Arkona

Eerst even de honger opwekken? In het noorden van het eiland maak je een mooie fietstocht over het schiereiland Wittow langs de romantische kliffenkust, met de 47-meter hoge Kap Arkona. Het waait hier altijd flink, dus trek krijg je er wel van! Je komt ook overblijfselen tegen van een Slavische kasteelmuren en het vissersdorp Vitt. De kleine oude kerken behoren tot de oudste stenen kerken van Rügen.

Westelijk Rügen – of toch naar het zuiden?

Deze mooie fietstocht over West-Rügen voert je door het idyllische lagune gebied ten westen van Rügen. Schilderachtige dorpjes, boerderijwinkels en boerenmarkten nodigen uit tot ontdekken. Of kies voor een fietsroute over Zuid-Rügen, met de Allenstraße van badplaats Sellin die via Putbus naar het vasteland leidt. Of ga fietsen bij Bingen en ga meteen even langs bij deze gave uitkijktoren bij het natuurinformatiecentrum op Rügen. Keuze genoeg!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.