Scandinavische sferen in Friesland – met leuke deals

0

In de winter is Friesland the place to be. Want: als het gaat vriezen, ontdooien de Friezen. Het voelt hier haast alsof je in Scandinavië bent, met al die weidsheid, rust en ruimte om je heen. Heerlijk om een paar dagen tot jezelf te komen, met leuke culinaire én culturele uitstapjes.

Geen fietsweer? Geen nood. Duik op je gemak een restaurant in en bezoek de Mata Hari expo in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van 2018. In Leeuwarden vind je mooie nieuwe adresjes zoals het vorig jaar geopende Roast. Of maak er een compleet wellness weekend van. Op Friesland.nl vind je nu leuke deals, volg de links voor de actuele prijzen!

Cultureel verantwoord: Mata Hari arrangement 

Het Mata Hari arrangement in de luxe B&B Elfstedenstate is een leuke manier om de Mata Hari expo mee te pikken. Precies honderd jaar na de dood van Mata Hari vertelt Fries Museum in Leeuwarden voor het eerst het volledige levensverhaal van dit icoon. Het is de grootste tentoonstelling ooit over het dramatische leven van de Friese Margaretha Geertruida Zelle, die in Leeuwarden woonde voor ze naar Parijs vertrok.  Je toegangsbewijs voor de tentoonstelling ‘Mata Hari; de mythe en het meisje’ in het Fries Museum ( t/m 2 april 2018) is inbegrepen, net als een niet te missen stadswandeling in de voetsporen van Mata Hari. De B&B vind je in Easterein, tussen Sneek en Leeuwarden. Je slaapt in de themakamer Leeuwarden, die is ingericht in de exotische stijl van Mata Hari. Inclusief uitgebreid (Champagne) ontbijt en diner in huiskamerrestaurant Noflik Easterein.

Winters wellness weekend: B&B Ûnder de Wol

Geniet van Friese vergezichten, het plattelandsritme en de privé sauna met dit wellnessarrangement. Overdag kan je een stevige wandeling maken over het Brekkenpaad, opfrissen met een fikse fietstocht of slenteren door oude Elfstedenstadjes. ’s Avonds warm je weer lekker op in de sauna. In de wintermaanden (nog t/m maart 2018) kun je tijdens je verblijf in B&B Ûnder de Wol 1x gratis gebruikmaken van de privé wollness (wellness) met Finse sauna. Je bepaalt zelf of je badkleding draagt of niet. Na een kwartiertje in de sauna is het heerlijk om buiten af te koelen onder de donkere sterrenhemel achter de boerderij. Kijk op de site van de B&B voor leuke fiestips!

 

Culinaire uitspattingen: ’t Havenmantje in Harlingen 

Bij dit fijnproeversarrangement smul je van een 4 gangen diner met 4 amuses in restaurant ’t Havenmantje in Harlingen. Op basis van je culinaire wensen krijg je een verrassingsmenu voorgeschoteld. Chef kok Marco Poldervaart heeft een indrukwekkend CV opgebouwd: bij behaalde allerlei prijzen bij grote wedstrijden op nationaal en internationaal niveau en maakte deel uit van het nationaal kookteam. Na afloop word je met de taxi naar BnB Oosterpark gebracht, voor een overnachting met ontbijt. Op de ontbijttafel vind je natuurlijk  Fries suikerbrood, maar ook Friese Landham, cranberry jam en andere lokale lekkernijen. Je kunt dit arrangement verlengen met nog een overnachting, zodat je een extra dag hebt om de fraaie havenstad Harlingen verder te verkennen.

     

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.