Schwalbe Airless System, nooit meer een lekke band

2

Het Schwalbe Airless System is een nieuw systeem waarbij een massieve ‘binnenband’ in combinatie met een specifieke buitenband er voor zorgt dat lekke banden tot het verleden gaan verhoren. Nooit meer plakken en nooit meer pompen. Dankzij het gebruikte materiaal voelt de combinatie aan als een normale binnen- en buitenband. Dus geen enorme rolweerstand en zat comfort.

Volgens Schwalbe zou de band zo’n 10.000 kilometer mee gaan. Het monteren vergt wel wat bijzondere aandacht. De banden komen in mei in de winkels, maar mogen dan alleen door gecertificeerde en door Schwalbe getrainde monteurs op je fiets gezet worden. Niet in iedere fietsenwinkel te vinden dus. Die fietsenmakers moeten dan ook beschikken over een speciaal stuk gereedschap.

Het Schwalbe Airless System is genomineerd voor de Fiets Innovatie Awards 2018, of ze die ook winnen wordt in maart bekend gemaakt.

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Maar altijd vaste bandenspanning dus, zelf variëren kan niet meer. Is dat nou handig? Met de conventionele antilekbanden van Schwalbe fietsten we 2×10,000 kilometer zonder een maal lek te rijden.

  2. en en totaal gewicht dat de 100kg niet mag overschrijden gemonteerd op en E Bike ben je daar snel