Winter op Walcheren: genieten bij Hof aan Zee

0

Eerst een frisse fietstocht door de duinen en dan opwarmen bij Hof aan Zee. De pure Scandinavische keuken en bijbehorende sfeer komt hier niet uit de lucht vallen: dit is een Scandinavische noodboerderij, die na WOII met Scandinavische steun werd neergezet.

In Zeeland werden verschillende (tijdelijke) boerderijen naar Scandinavisch model gebouwd, om de landbouw na de oorlog zo vlug mogelijk weer op gang te brengen. Hof Aan Zee is de enige flinke noodboerderij die hier is overgebleven. Een historisch plekje, ook omdat de voorouders van de huidige eigenaresse hier begin jaren ’50 een van de eerste vakantieoorden van Walcheren stichtten: ’t Hof.

 

Zeeuwse streekproducten

Bij dit informele huiskamerrestaurant kun je als fietser prima binnenvallen na een lekker winterse tocht. Op de kaart vind je lokale Zeeuwse producten. Er wordt gekookt volgens de principes van de New Nordic Cuisine en het Scandinavisch Manifest die draaien om eenvoud, puurheid en versheid. Die combinatie van streekproducten en een Scanindavische manier van koken zorgt voor heel innovatieve gerechten.

 

Vakantiehuisje vlak achter de duinen

Je kunt bij Hof Aan Zee ook slapen in duurzaam ingerichte huisjes. Een ideale uitvalsbasis voor je vakantie, je zit hier vlak achter de duinen en pal aan het fietspad naar Zoutelande. Helemaal fijn in de winter, met restaurant op kruipafstand en bovendien een sauna en hot tub! Het is wel een populair stekje, dus wees er gauw bij als je hiernaartoe wilt! De moeite is het zeker, want met een kaart van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk kun je hier dágen toe. Met een regenachtig dagje zit je zo in Domburg, of ga naar Veere waar je leuke cafeetjes, winkels en musea vindt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info: www.hofaanzee.nl

Routeinfo: routes.vvvzeeland.nl/nl/

Beeld: Hof aan Zee / www.laatzeelandzien.nl 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.