Nieuw adresje in Andalusië – vlakbij een spectaculaire Via Verde!

0

Nog op zoek naar een leuk adresje om de winterblues te verdrijven zo na de feestdagen? Cortijo Bablou is een mooie nieuwe B&B in zonnig Andalusië, met mooie kamers, geinige nomadententen en zelfs een traditionele zigeunerwagen. Vlakbij vind je een van de mooiste Via Verdes, waar je lekker vlak kunt fietsen over voormalig spoor!

 

Cortijo Bablou is een authentieke 19e-eeuwse boerderij (cortijo betekent boerderij) boven Cádiz. Je logeert er op een heuvel aan de rand van de Guadalete-vallei, met spectaculair uitzicht op het dorp Arcos de la Frontera – een van de mooiste witte dorpen van Andalusië. Leen een van de fietsen en je bent er zo! Het uitgestrekte landgoed van 8 hectare is een perfect plekje om tot rust te komen en zon te tanken.

Luxe glamping in Andalusië

Op dit stijlvolle adresje zijn de glamping mogelijkheden ook in stijl. De zigeunerwagen heeft een eigen badkamer met douche en wc en ook de drie nomadententen (ronde ‘bell’ tenten) hebben ieder een privé badkamer, vlakbij de tent.

 

Witte dorpjes

Arcos De La Frontera ligt prachtig op een helling die plotseling eindigt in een spectaculaire 96 meter hoge klif. Het 15e eeuwse kasteel, de Basilica Santa María en de Iglesia de San Pedro zijn de moeite waard. Het dorp ligt in de bergen van Cádiz, aan de witte dorpjes-route die je ook op de fiets kunt verkennen. Vlakbij vind je de uitgestrekte bossen van Los Alcornocales, een reservaat met het grootste kurkeikenbos ter wereld. Met de auto kun je ook prima een dagje naar het strand of een van de mooie Andalusische steden ontdekken, zoals Ronda of Sevilla.

 

Must voor fietsers: Via Verde de la Sierra

Als fietser mag je de Via Verde de la Sierra niet overslaan, een half uurtje met de auto ten oosten van Arcos De La Frontera. Deze spectaculaire route is 36,5 km lang. Onderweg ontdek je tunnels, viaducten en een paar van de mooiste natuurgebieden van Andalusië. Ook kom je veel leuke plaatsjes tegen: je fietst van Olvera naar Puerto Serrano, langs de dorpjes Pruna, Coripe, Montellano en El Coronil. Meer informatie over de route vind je hier.

Meer informatie over Cortijo Bablou lees je op de website van de B&B.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.