Nieuw routenetwerk langs de Geul

0

Bij Schin op Geul is een nieuwe brug in gebruik genomen: de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Er zijn ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Goed voor tal van leuke nieuwe fietsrondjes!

Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (8e) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart. De fietsrouteplanner is ook bijgewerkt en te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl. Het netwerk door Buitengoed Geul & Maas volgt de Geul en verbindt de dorpen en steden tussen Schin op Geul en Maastricht. Fietsers kunnen genieten van de prachtige natuur in het Gerendal en Ingendael. De route leidt ook langs bijzondere plekken in Schin op Geul, Kasteel Schaloen, Kasteel Oost, het mergelstadje Valkenburg en Chateau St. Gerlach.

Naar Maastricht 

Je kunt nu al de knooppunten volgen tot aan Meerssen en hartje Maastricht, maar ook daar worden nog nieuwe paden aangelegd. De route verbindt dan de centra van Meerssen en Maastricht via de Groene Loper met de kastelen, watermolens en landgoederen in dat gebied. De aanleg van de nieuwe resterende paden gaat in 2018 van start. 

Mooie kant en klare fietsroutes door het nieuw ontsloten gebied vind je hier: http://www.buitengoedgeulmaas.nl/projecten/routes 

 

Foto’s: Aron Nijs / Buitengoed Geul en Maas

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.