Tretbox, oplossing voor files in de stad?

1

Het Duitse Tretbox denkt een oplossing te hebben voor het fileleed in de stad. 60% van het verkeer schijnt ‘bezorgverkeer’ te zijn. Busjes en vrachtauto’s die niet alleen voor opstoppingen zorgen, maar ook heel veel fijnstof en CO2 uitstoten.

Tretbox heeft bedacht om een paar afleverpunten aan de rand van de steden te maken en dan met hun Tretbox bezorgfiets de laatste kilometers af te leggen. Helemaal niet gek als je het ons vraagt. En best een futuristisch fietsbusautobezorgmobiel ook, die Tretbox. Het is een e-bike, met een overkapping waarin je maximaal 200 kilo aan lading kunt meenemen. En dan kun je er alsnog 25 kilometer per uur mee rijden. We zijn benieuwd wanneer we deze driewielige fiets in onze binnensteden gaan zien. Meer info: tretbox.com

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Prachtig ding die Tretbox. Hoe schoon wil je het hebben!. De oplossing voor luchtverontreiniging in de steden. En voor verkeersinfarcten!