Route Volendam – Fietsen door Waterland

0

Het recept is simpel. Een fijne fiets, een dag met niet te veel wind en een beetje oog voor de natuur. Meer heb je niet nodig voor een topdag in het Waterland.

Waarom zou je een dagje fietsen niet beginnen met een stukje varen? Zeker in een gebied dat water in zijn naam heeft staan en dat een doolhof is van slootjes, vaarten en meren tussen de weilanden, is dat niet zo’n gekke gedachte. Beste Zweden, Zwitsers, Canadezen en Chinezen: in de chaotische drukte van Amsterdam is het niet voor te stellen, maar op acht kilometer van de Dam ligt een stil land met sloten, bruggetjes, oude dorpjes en heel veel water. En het is er Hollandser dan in de Keukenhof. Het grootste deel van z’n water heeft het Waterlandse land te danken aan de Zuiderzee. Een handvol lange, smalle watertjes doorsnijdt al eeuwen de lage weilanden.

Startpunt: Parkeerterrein Marinapark Volendam, Pieterman 10, Volendam
Afstand: 43 km
Route: GPS Route Volendam

Lees het volledige artikel van de route Volendam in FietsActief 8. Bestel deze direct in de webshop, zonder verzendkosten.

Route Volendam – Fietsen door Waterland
5 (100%) 1 vote

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie