Slimme helm van Livall

0

Het is laat licht en vroeg donker in onze winters. Dan is het zaak dat je goed gezien wordt in het verkeer. Uiteraard doe je dat met de verplichte verlichting op je fiets. Maar je kunt meer doen, bijvoorbeeld door een Smart helm te dragen. Er zijn ondertussen verschillende modellen op de markt. Sommigen met alleen verlichting, anderen zelfs met richtingaanwijzers, een SOS-functie en een afstandsbediening voor op het stuur.

Livall is zo’n producent van dit soort slimme helmen. De geïntegreerde trillingsensor in deze BH60SE helm schakelt bij een val een rood waarschuwingslicht in en verstuurt, indien er na 90 seconden geen reactie op de telefoon is, een SOS signaal met GPStracking uit naar het door jou ingevoerde noodnummer. Met ingebouwde luidsprekers en een bluetooth verbinding zou je zelfs handsfree kunnen bellen op de fiets. Maar we raden je aan om gewoon je aandacht bij het verkeer te houden en lekker te genieten van de buitenlucht.

Voor een goede pasvorm is de wijdte met een draaiknop aan te passen tussen 55 – 61 cm hoofdomtrek. Zachte, verdikte schokdempende voering van EPS schuimstof en robuuste buitenschaal van polycarbonaat. Gewicht ongeveer 340 gram. Alle functies zijn vanaf het stuur te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

De Livall BH60SE is te koop vanaf 139,- euro bij diverse (online) verkooppunten, Google is je vriend.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.