Cycliq, lamp en camera

0

In auto’s kom je ze al vrij veel tegen, dashboardcams. Camera’s die continue filmen en je kunnen helpen bij de bewijslast mocht je onverhoopt een ongeluk krijgen. Voor op de fiets is dat ook helemaal geen gek idee, zo bedacht een Australische fietsliefhebber nadat hij een akkefietje met een medeweggebruiker had. Hij ontwierp er zelf één en zo ontstond het merk Cycliq. Een gecombineerde lamp/camera. En nu is net het nieuwste model verschenen, dat je middels een app op je telefoon kunt bedienen.

Slimme camera

Het werkt als volgt. De camera filmt steeds in stukjes van 5, 10 of 15 minuten en gaat daarmee door tot het kaartje vol is waarna het oudste fragment als eerste wordt overschreven. Mocht je vallen, en je fiets blijft langer dan 30 seconden op zijn kant liggen, dan schakelt de camera zichzelf uit waarmee de video bewaard wordt. Zo kun je later aantonen dat jij toch echt van rechts kwam. Je kunt de video’s natuurlijk ook voor leukere doeleinden gebruiken. Als je op een knopje op het apparaat klikt worden de 5 minuten ervoor en erna altijd bewaard. Mocht je dus onderweg iets leuks tegenkomen, even drukken. Al die leukste stukjes aan elkaar geplakt leveren een mooie compilatie van de beste momenten van je fietstochten op.

Er is ook een anti-diefstal optie toegevoegd. Als een dief er met je fiets vandoor wil gaan gaat er een hard alarm af, en tegelijk gaat ook je telefoon piepen en trillen. Slim bedacht! Via de app kun je alles instellen, het alarmvolume, lichtsterkte, video-interval, of je in 30 of 60 frames per seconde wilt filmen en in welke resolutie

Misschien wel de mooiste optie is dat de camera ook meteen fungeert als lamp. Instelbaar in 4 ‘felheden’. Er is een achterlicht, de Cycliq 6 en een koplamp, de Cycliq 12. De lampcamera heeft een oplaadbare batterij en werkt met een meegeleverd mini-sd kaartje. De app is bijna klaar….meer informatie op cycliq.com

Oh ja, de prijs…..al die slimheid heeft helaas wel een flink prijskaartje. Voorlamp, € 289,-, achterlicht, € 179,-.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.