Onzichtbare fietsenstalling

0

Tijdens de Graduation show op de Dutch Design Week liet Malou Bergs vorige week een hele fraaie oplossing voor het fietsenstalling-probleem zien. Het innovatieve is dat de stalling is weggewerkt in de grond. Als er geen fietsen in staan, zie je er weinig van. Pas zodra je je fiets erop zet, komt de stalling tevoorschijn. Het voorwiel zakt in de grond en duwt daarbij het deel voor het achterwiel omhoog. Een wipwap voor de fiets. Zoals zo vaak met goede ideeën is eenvoud troef, maar je moet het maar bedenken.


Dit fietsenrek was de afstudeeropdracht voor haar studie Man & Activity aan de Design Academy Eindhoven. Milou stoorde zich aan het feit dat de huidige fietsenrekken ook wanneer ze niet in gebruik zijn best een lelijke eye-catcher zijn. Met haar ALIGN by Milou Bergs fietsenrek is dit keurig opgelost. Zo kun je bijvoorbeeld in het geval van een evenement gewoon bovenop de fietsenstalling kraampjes of een podium kwijt. Roept wel de praktische vraag op waar je dan je fiets kwijt moet, juist tijdens evenementen komen er natuurlijk veel mensen met de fiets. Misschien heeft ze daar ook nog wel een oplossing voor…

Beeld: Abscis Architecten & Thomas de Bruyne

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.