Vakantiefietsen pur sang

0

Gauw op je bestemming aankomen? Dat is tijdens een fietsvakantie niet het doel. De reis, daar gaat het om! Deze twee fietsen maken die trip zo aangenaam mogelijk, ieder op zijn eigen manier.

In het tv-programma We zijn er bijna gaan mensen samen op reis met de caravan en de camper. Fietsen achterop, heel herkenbaar allemaal. Jij zou komende zomer iets soortgelijks kunnen doen, maar je kunt ook voor een meer avontuurlijke aanpak kiezen. Een echte fietsvakantie bijvoorbeeld. Waarbij het avontuur al begint zodra je de straat uit trapt. We stellen de Gazelle Ultimate Marco Polo en de Kalkhoff Endeavour Pro aan je voor. Twee fietsen die het in zich hebben om jou je mooiste reis ooit te bezorgen. Zo eentje waarbij je denkt: gelukkig, we zijn er nog lang niet!

Gazelle Ultimate Marco Polo

Het is alweer even geleden, dat we een Gazelle trekkingfiets konden testen. We hebben vooral veel sportieve hybrides uit de fabriek zien rollen, zoals de Medeo en de Chamonix. Maar een echte reis- en vakantiefiets? Nee, die had Gazelle al een poosje niet meer in het assortiment. De laatste was de Goldline Marco Polo uit 2011. En die is nu terug van weggeweest. Marco Polo was een Venetiaanse handelaar uit de twaalfde eeuw die grote delen van Azië aandeed en in kaart bracht. Zijn geboorteplek kun je terugvinden op de landkaarten die zijn afgebeeld op de spatborden. Gazelle heeft goed naar de doelgroep geluisterd. Dat is onder meer te zien aan het strakke aluminium frame, de rechte aluminium voorvork en de stevige Shimano XT-versnellingsbak. Daarmee heb je de optie om ‘1 op 1’ te rijden (36 tandjes voor en 36 achter) en zelfs nog kleiner: 26 voor en 36 achter. Zo kom je praktisch overal boven.

Kalkhoff Endeavour Pro

Endeavour: dat klinkt als een Brits fregat of een Amerikaanse space shuttle. Maar bij Kalkhoff is het de naam van een serie trekkingfietsen. Enkele daarvan hebben trapondersteuning, acht modellen zijn zonder, waaronder deze Pro. Voor wie de fiets bedoeld is? Volgens Kalkhoff is de berijder van de Endeavour een ‘rationeel, veeleisende, technofiel, 45+, ingenieur, wetenschapper, leraar, familiemens, functiegedreven, een toffe kerel die weloverwogen geld uitgeeft aan de juiste dingen’. Herken je jezelf?

Lees het volledige artikel van de Gazelle Ultimate Marco Polo en de Kalkhoff Endeavour Pro in het nieuwe nummer van FietsActief. Bestel deze direct in de webshop, zonder verzendkosten.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.