Fietsvakantie vanuit een Duits kasteel

0

Het Beierse Schloss Möhren ligt middenin het Naturpark Altmühltal – het grootste natuurgebied van Duitsland – met leuke oude plaatsjes, Romeinse opgravingen en nog meer kastelen op fietsafstand. Prachtig in de herfst!

 

Dit moet toch echt wel een van de meest sfeervolle adresjes zijn in Duitsland. Een oud jachtslot, omgeven door een boerenhoeve, waar je in verschillende vakantiehuizen kunt slapen. Kleinschalig en authentiek zijn hier de toverwoorden. De Nederlandse gastvrouw Sandra geeft je graag tips. Hier vast wat ideetjes en heel veel gratis fietsroutes!

De Altmühltal-Radweg

Rond het kasteel vind je fietsroutes van 15 tot 80 km. Topper hier: de Altmühltal-Radweg, een 245 km lange fietsklassieker door het dal van de Altmühl. Onderweg ontdek je mooie dorpen en stadjes, bijzondere rotsformaties, Biergartens, musea over Romeinen en nog meer kastelen.

Fietsen langs de Altmühl naar Eichstätt

Je kunt de Altmühlroute ook opdelen in dagtochten. Volg de route vanuit het nabijgelegen Treuchtlingen bijvoorbeeld naar het knusse stadje Pappenheim (inderdaad, van ‘ik ken mijn Pappenheimers’) en neem een kijkje bij de kasteelruïne. De Altmühl leidt je verder langs de Twaalf Apostelen, een imposante rotsformatie en een van dé sights van het Naturpark. Eindig de route in het mooie barokke stadje Eichstätt, met in de Willibaldsburg twee musea: een over fossielen en de ander over de menselijke historie, van de oertijd tot de Romeinen. Hiervandaan fiets je terug, of stap met fiets en al op de trein.

Pappenheim in het Beierse Altmuehltal

Rondje Rothenburg ob den Tauber

De Altmuhltal Radweg start in Rothenburg ob den Tauber, een bekend stadje aan de Romantische Strasse. Hiervandaan kun je ook verschillende routes met elkaar verbinden voor een mooi rondje: https://www.naturpark-altmuehltal.de/routen/rothenburg-gunzenhausen-167/

De oprijlaan naar Schloss Möhren

Nog meer gratis fietsroutes 

Ook een leuk fietsgebied: de Brombachsee in Frankisches Seenland, een meer waar je helemaal omheen kunt fietsen. In deze regio vind je nog veel meer routes: https://www.fraenkisches-seenland.de/radwege/

E-biken in Duitsland

Liever op pad met je e-bike? Ook in Duitsland vind je steeds meer goede faciliteiten voor e-bikes. Er is een aparte website voor Midden-Beieren met veel oplaadpunten, verhuurstations en gratis e-bike routes.Het Altmühltal is een prima bestemming voor e-bikers: je vindt hier alleen al 265 gratis e-bike oplaadpunten!

©monumentenfotograaf

Bewaren

Bewaren

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.