Helm is hoofdzaak op een speed pedelec

0

Fiets je op een speed pedelec, een snelle e-bike die je ondersteunt tot 45 kilometer per uur, dan ben je verplicht een fietshelm te dragen. Niet zo maar één, maar een exemplaar dat voldoet aan de zogenaamde NTA-8776 norm. Deze helmen zijn berekend op hogere valsnelheden en beschermen een groter deel van het hoofd – vooral de slapen en de achterzijde.

Een tiental helmen zijn al gecertificeerd en nu brengt BBB de Indra voor de consument op de markt. Het merk hielp mee aan de totstandkoming van de norm en ontwikkelde deze helm uitsluitend voor de speed pedelec.
Noemenswaardig zijn onder meer het ventilatiesysteem – door gaten aan de voor- en achterzijde ontstaat een verkoelende luchtstroom tijdens het rijden – het lichte gewicht, het handige verstelsysteem en zeker ook het strakke design.

Dit exemplaar in mat grijs kost € 139,95 en is vanaf heden verkrijgbaar in maat M (52-58 cm). Kijk voor informatie op BBB Cycling  Meer weten over de NTA-8776 norm? Ga naar de website van NEN

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.