Cannondale Bad Boys

0

Cannondale presenteert vandaag de volledig opnieuw ontworpen Bad Boy, een fiets voor stadsforenzen. Met geïntegreerde voor- en achterverlichting en een strakke vormgeving is heeft de fiets een minimalistische stijl zonder opsmuk.

Er zijn meerdere modellen, die allemaal zijn uitgerust met een stijve nieuwe voorvork uit één stuk, een Lefty. De Badboy 1 & 2 krijgen een Lightpipe Lefty mee. Deze voorvork heeft een geïntegreerde en via micro-USB oplaadbare SuperNova LED-lichtstreep voor meer zichtbaarheid. En dan hebben ze ook nog verlichting in de zadelpen voor een betere zichtbaarheid voor achteropkomend verkeer.

De balhoofdbuis en onderbuis van het frame zijn 3D gesmeed uit één blok aluminium. Dit zorgt voor een naadloze, strakke look en extra stijfheid.

27,5″ Wielen en dikke banden

De 650b-wielen van de Bad Boy bieden in combinatie met dikke banden extra comfort en bescherming tegen lekrijden. Fijn als je over slecht wegdek rijdt. Bovendien zorgen ze voor extra grip bij slecht weer. Daarnaast zijn alle modellen van de Bad Boy voorzien van schijfremmen voor optimale controle, interne kabelgeleiding en grafische reflecterende elementen in zwart op zwart. Daarnaast nog een geïntegreerde en slijtvaste rubberen strip langs de bovenbuis om het frame te beschermen.

Momenteel is het instapmodel, de Bad Boy 4 (€ 949,-) al leverbaar. De Bad Boy 1 (€ 1.999,-), 2 (€ 1.799,-) en 3 (€ 1.049,-) zullen rond juli beschikbaar komen.

Erg basic

Dit soort fietsen zijn de trend op dit moment. Basic design, rechte buizen, recht stuur, geïntegreerde verlichting. Of het allemaal even praktisch is, daar kun je je vraagtekens bij zetten. Want waar zijn de spatborden? Bagagedrager? Standaard? Natuurlijk kun je dit soort zaken ook achteraf nog monteren, maar dan is die cleane look wel verdwenen. Aan jou de keuze, wil je er überhip bij rijden, of ga je voor praktisch. Als je voor het eerste kiest, dan is de Bad Boy een prima fiets.

Ga voor meer informatie over de Bad Boy fietsen naar www.cannondale.com.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.