Verkiezing Fietsstad 2018 van start

0

De Fietsersbond is op woensdag 1 maart begonnen met Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Tot en met 31 mei kunnen alle Nederlandse fietsers hun mening geven over het fietsen in hun eigen gemeente. Ook gaan er in het hele land vrijwilligers de straat op om bij fietsers enquêtes af te nemen. De uitkomsten van deze enquête vormen een groot deel van de gegevens voor de verkiezing van Fietsstad 2018, de tweejaarlijkse prijs voor fietsvriendelijke gemeentes.

Jouw mening telt

Op fietsstad2018.nl kun je als fietser 26 korte vragen invullen over het fietsklimaat in jouw gemeente. De antwoorden worden samen met objectieve data uit de Fietsersbond Routeplanner door experts verwerkt. Rond de jaarwisseling weten we dan wie zich Fietsstad 2018 mag noemen, en welke gemeenten met de eer gaan strijken in de ranglijsten voor onder meer kleine gemeenten, grote steden en gemeenten met veel kernen.

Tot nu toe moesten gemeenten zich actief aanmelden om kans te maken op de titel Fietsstad. Volgens Jaap Kamminga, projectcoördinator Fietsstad, geeft de nieuwe opzet van de verkiezing een beter beeld.  “We hopen dat we verborgen parels vinden; gemeenten die het heel goed doen voor fietsers, maar die dat misschien niet zo van de daken schreeuwen. Met Fietsstad 2018 willen we zowel grote als kleine gemeenten in het zonnetje zetten en zo de kwaliteit van het Nederlandse fietsbeleid verder verbeteren”

Win een elektrische fiets

Om een goed beeld van het fietsen in een gemeente te krijgen is een hoge respons belangrijk. Kamminga: “Iedereen mag meedoen, zowel enorm fanatieke veelfietsers als mensen die een paar keer per jaar fietsen. De mening van iedere fietser telt.” Om zoveel mogelijk fietsers te verleiden om de enquête in te vullen, maken alle deelnemers kans op een elektrische fiets.

Voor meer informatie kijk je op www.fietsstad2018.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.