De beste fietsroutes in Canada

0

Canada is een enorm land dat vooral onder natuur- en buitenliefhebbers een populaire bestemming is. Door de adembenemende landschappen en de goed ontwikkelde infrastructuur is het uitstekend geschikt voor fietstochten van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig online een eTA aanvragen en de bergen, de uitgestrekte graslanden of de dramatische kustgebieden per fiets ontdekken.

Fietsen in Canada

In Canada kun je kiezen uit verschillende fietstochten die voor elk wat wils bieden. Bijna overal kun je mooie dagtochten maken die weinig voorbereiding vergen. Voor meerdaagse tochten moeten echter de nodige voorbereidingen worden getroffen, want het land is erg groot, kent strenge winters en de kwaliteit van de fietspaden is niet overal perfect. Over het algemeen kunnen fietstochten alleen in de zomer worden ondernomen, bij voorkeur tussen juni en september. In mei en oktober is fietsen in principe ook mogelijk, maar de kans op regen is groot en vooral in hoger gelegen gebieden en in het noorden van het land zijn temperaturen onder het vriespunt niet ongewoon.

Als je op zoek bent naar een leuke fietstocht, met niet te veel klimwerk en voldoende voorzieningen onderweg, kun je een tocht plannen in het oosten van Canada. Hier ligt de Route Verte van 5300 kilometer, een netwerk van goed aangelegde fietspaden. Er zijn ook veel goed ontwikkelde fietsroutes rond Vancouver en de Golfeilanden in het westen van het land. In deze gebieden kunnen fietsers in hun eigen tempo de natuur, steden of dorpen bewonderen. Meer avontuurlijke fietsers en mountainbikers kunnen zich in Banff National Park wagen en het natuurlijke spektakel van de Rocky Mountains bewonderen of een deel van de 22.000 kilometer lange Trans Canada Trail rijden.

Route Verte in Quebec

Franstalig Quebec is een van de bekendste en toegankelijkste regio’s van Canada. Internationale reizigers kunnen Canada binnenkomen via de internationale luchthavens van Toronto, Montreal en Ottawa, van waaruit ze gemakkelijk Quebec kunnen bereiken. Een visum of eTA voor Canada is verplicht voor toegang. De eTA kan eenvoudig via een online formulier worden aangevraagd. Dit maakt het binnenkomen van Canada relatief onproblematisch.

In Quebec kun je een fietstocht plannen langs de Route Verte. Een driedaagse tocht bijvoorbeeld voert je langs de Ottawa River, op de grens tussen Ottawa en Ontario, met uitzicht op Parliament Hill. Een andere unieke route is de P’tit Train du Nord, een oude spoorlijn die is omgebouwd tot een gezinsvriendelijke fietsroute van iets meer dan 200 km. De route voert de fietsers door de bossen en langs de bergen en meren tussen Mont-Laurier en Saint-Jérôme.

Parliament Hill in Ottawa

Mountainbiken in Banff National Park

Het Banff National Park is een mekka voor mountainbikers, met een groot aantal eersteklas routes in alle moeilijkheidsgraden. Ervaren mountainbikers kunnen kiezen uit verschillende technisch uitdagende routes op een steile helling. De routes zijn goed onderhouden en bevatten deels verschillende houten elementen, bruggen en switchbacks. Maar ook beginners en gezinnen kunnen hier genieten van mooie tochten door de bergen, met min of meer steile hellingen. Er zijn ook enkele geasfalteerde fietspaden te vinden.

De natuur van Canada bewonderen in Banff National Park

Laatste voorbereidingen: een eTA aanvragen

Als je een fietstocht in Canada plant, moet je op de reisvoorschriften letten. Je hebt een visum of een eTA nodig om Canada binnen te komen. De eTA is een elektronische reistoestemming die online kan worden aangevraagd en vijf jaar geldig is. Daardoor zijn meerdere reizen naar Canada probleemloos mogelijk, zolang aan de voorwaarden voor reizen met een eTA voldaan wordt.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.