5 x prachtige fietsroutes in Groot-Brittannië

0

Nog wat inspiratie nodig waar je deze zomer moet fietsen? Denk dan ook eens aan Groot-Brittannië. Er zijn over het algemeen vrij weinig (Nederlandse) toeristen, de natuur is er prachtig en er zijn steeds meer fietsroutes te vinden. Wat dacht je van deze vijf?
1: Mendip Hills, Somerset

Mendip Hills is een prachtig gebied voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het gebied staat vol wilde bloemen en dieren en biedt bovendien prachtige vergezichten. Een gevarieerd en soms uitdagend terrein voor fietsers. Leuke tip: het dorpje West Harptree.
.
Lengte: 70 km
Start: Bristol
Route: Bristol Mendip Hills Circular Cycle Route

1122 Cycle West (Camel Trail)2: Camel Trail, Cornwall

Deze route laat je de charmante kustplaatsjes zien die Cornwall rijk is. Je komt o.a. langs Wenfordbridge, Bodmin, Wadebridge en Padstow. Grotendeels autovrij overigens, en er is goed gekeken naar een route die de meest uitdagende heuvels links laat liggen. Oh ja: vergeet niet onderweg ergens te gaan picknicken, daar is dit gebied echt perfect voor.

Lengte: 29 km (+ weer terug)
Start: de route gaat van Bodmin naar Padstow
Route: The Camel Trail

Peak district3: Bakewell, Peak District

Deze website is sowieso de moeite waard om eens te bekijken. Niet alleen voor deze heerlijke route vanaf Bakewell, maar ook voor andere fietsroutes in het Peak District. De route die wij hebben geselecteerd gaat langs historische huizen, riviertjes, het Chatsworth Park en Manners Wood.

Lengte: 42.6 km
Start: Bakewell
Route: Bakewell

Arran
4: Isle of Arran, Schotland

Er is geen betere manier om dit Schotse eiland van 432 vierkante kilometer te verkennen dan op twee wielen. Een mekka voor MTB’ers vanwege de ruige bergen en uitdagende beklimmingen, maar er zijn ook tal van routes die geschikt zijn voor alle leeftijden en niveaus. Je pakt de veerboot vanaf het vasteland en komt aan in Brodick, waar de route gelijk start.
Tip: kijk bij de westkust van het eiland niet alleen voor je, maar heb ook oog voor de zeehonden, otters, dolfijnen, haaien, edelherten en steenarenden die daar veel zitten. En vergeet natuurlijk niet een bezoekje te nemen aan zo’n heerlijke Schotse pub.

Lengte: 10 tot 50 km
Start: vier routes starten vanuit Brodick, waar je aankomt met de veerboot
Route: Isle of ArranIerland5: Giant’s Causeway, County Antrim

County Antrim ligt in Noord-Ierland in het Engelse gedeelte. Een kleine pech is dat je er dus nog wel met de Britse pond betaald, die op dit moment niet heel gunstig is. Afijn, dat maakt deze fietsroute er niet minder mooi op. De route gaat voornamelijk langs de Atlantische oceaan en begint al gelijk met een uitdagende klim van bijna 300 ft. Reden om daarna in Coleraine gelijk een kop koffie met gebak te halen.
De route de wij hebben geselecteerd gaat in een rechte lijn en is dus geen rondje met dezelfde start en finish. Het fietsnetwerk biedt wel de gelegenheid om meerdere fietsroutes met elkaar te combineren en zo uiteindelijk weer bij je startpunt aan te komen.
Afstand: 37 km (te verlengen d.m.v. meerder fietsroutes met elkaar te combineren)
Start: Giant’s Causeway
Route: Giant’s Causeway

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.