Getest: B’Twin 300 fietsendrager

1

Is goedkoop altijd duurkoop? Bikeradar.com testte de fietsendrager van Decathlon. Het resultaat? 3 van de 5 sterren, wat een nette voldoende is, en dat allemaal voor een prijs van €59.99. ”Als je weinig budget hebt is deze fietsendrager een prima koop.”

De B’Twin 300 bevindt zich in de koopjeshoek van de markt, waardoor het design vrij simpel is. De hoek van de draagarm kan niet onafhankelijk worden aangepast, maar wordt door middel van een bepaalde afstelling passend aan de auto gemaakt.

Zes banden en een brede basis zorgen ervoor dat de fietsendrager veilig en stabiel op de achterklep zit, zelfs na een rit met de auto. De banden zijn echter behoorlijk lang, waardoor het nodig was deze op te knopen.

De fietsgoten zijn gemaakt van hard plastic en zijn aan de smalle kant voor sommige MTB bovenbuizen, maar prima voor veel andere fietsen. Het plaatsen van drie fietsen vergt echter het nodige pas- en meetwerk. Ook niet geheel onbelangrijk: de fietsen hangen hoog op de auto, waardoor de lichten en nummerplaat goed zichtbaar blijven op onze auto. Da’s positief uiteraard.

Bekijk hier ook het filmpje die Decathlon zelf maakte:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Thijs Weijling op

    Beste,
    Ik zie dat dit systeem (BTWIN car rack) erg goed werkt met bijv. een wielren fiets met dun frame en een stang in het midden maar ik vroeg me af of dit systeem ook goed werkt met stadsfietsen, mountainbikes met dik frame en met dames fietsen, die dus geen stang hebben. Alvast bedankt voor het antwoord.

    Met vriendelijke groet,
    Thijs Weijling