Leuk adresje: Top van Epen

0

Hoe dichter je bij Limburg komt, hoe meer Franse, Belgische en Duitse radiostations er te beluisteren zijn. Dat tezamen met het heuvelachtige landschap en de vaak net wat hogere temperaturen doet Zuid-Limburg buitenlands aan, maar wel met het gemak van de Nederlandse taal. Een fantastisch gebied voor zowel korte als lange vakanties.

Je kunt dan prima in een hotel of op een vakantiepark verblijven. Zo liggen Kasteeldomein De Cauberg en Hoog Vaals van Landal Greenparks op een perfecte locatie en over het algemeen kun je er hier vanuit gaan dat je een goede accommodatie krijgt. Nog leuker is het om bij de Limburgers zelf te overnachten, dat kan bijvoorbeeld bij een B&B of een AirBNB.

Top van epen3
Een leuke outsider die we op AirBNB tegenkwamen was de Top van Epen. Zij verhuren twee grote appartementen met een beneden- en bovenverdieping in het pittoreske Eperheide. Het typisch Limburgse vakhuis ligt op 225 meter hoogte en je hebt er vanaf het grasveld een prachtig uitzicht over o.a. Mechelen en het Geuldal. Stap je het erf af dan kijk je richting Camerig, een prachtig wandel- en fietsgebied.

De eigenaren zijn volgens de recensies op AirBNB erg gastvrij en weten de leukste plekjes van Limburg te vertellen. De huisjes zijn schoon, luxe ingericht en van alles voorzien. Met een beetje geluk ben je er rond het pruimenseizoen en kun je er de kleine pruimen uit eigen tuin proeven. Ook mooi: rond april en begin mei zit de bloesem aan de bomen.

Top van epen2
In de omgeving van de Top van Epen zijn vele leuke steden te vinden die het bezoeken waard zijn. Een van de mooiste steden van Zuid-Limburg is natuurlijk Maastricht met zijn oude historische binnenstad met de pittoreske winkeltjes en vele bezienswaardigheden. Ook Valkenburg is een historische stadje met mooie bezienswaardigheden die het bezoeken waard is. Heerlen (parkstad) ligt ook in de nabijheid van de Top van Epen waar ook vele winkels aanwezig zijn.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.