Goed op weg: smakelijke powershake

0

Onverwacht lekker smaakt zo’n powershake gemaakt van o.a. boerenkoolblad. De shake geeft een geweldige energieboost en je hebt gelijk de meeste goede voedingsstoffen voor de hele dag binnen. Postelein bevat veel omega 3-vetzuren, kalium, magnesium en vitamine C. Of neem veldsla, dat heeft ook veel voedingsstoffen.

powershake met groente en fruit

drank | 2 personen

1 peer of appel
½ banaan
75 g verse schoongemaakte boerenkoolbladeren*, grofgehakt
25 g postelein**
sap van ½ sinaasappel
rasp van 1 cm gember
1 rijpe avocado
citroensap naar smaak

Schil het fruit, snijd het grof en doe met 150 ml water en alle andere ingrediënten behalve het citroensap in een blender en pureer het mengsel. Voeg evt. wat water toe als je het te dik vindt. Breng op smaak met citroensap. Verdeel over 2 glazen en drink het direct op.

* In plaats van boerenkool kun je ook groene koolbladeren gebruiken of palmkoolbladeren (cavolo nero) of broccoli.

** 100 g postelein is al een hele berg, je hebt maar weinig nodig. Vanaf eind maart/ april (afhankelijk van de buitentemperatuur) kun je ook zomerpostelein kopen. Als er geen zomerpostelein meer is, neem dan winterpostelein, te koop bij veel natuurwinkels, of veldsla.

Bereiden ± 10 min.

Dit recept is eerder verschenen in delicious. magazine

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.